СБУ повідомила про підозру ще двом мешканцям Херсонщини, які співпрацюють з окупантами.

За матеріалами СБУ мешканець Нової Каховки – депутат Каховської районної ради підозрюється у колабораційній діяльності.

Встановлено, що він прийняв пропозицію ворога та добровільно обійняв посаду так званого «начальника отдела организации, регулирования рыболовства департамента рыболовства и аквакультуры министерства сельского хозяйства и рыболовства Херсонской области».

На псевдопосаді він здійснював організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функціиї у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Відомо про його взаємодію із заступником гауляйтера Херсонщини Віталієм Булюком. Вдвох зрадники активно «віджимали» рибні господарства області.

Колаборант-депутат закликав місцевих мешканців співпрацювати з окупаційною владою та перереєструвати свої господарства за законодавством рф.

За оперативними даними, мешканка села Велика Кардашинка Скадовського району прийняла пропозицію так званого «голови вца Голопристанської міської тергромади Скадовського району» та добровільно обійняла посаду так званої «голови сільської адміністрації села Кардашинка Скадовського району Херсонської області».

Фейкова очільниця активно зайнялась становленням та функціонуванням окупаційної влади у населеному пункті.

Своїми «правами» вона «наповнювала» штат в окупаційній сільській адміністрації села та місцевих закладах освіти. Популяризувала дії держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації.

Слідчі СБУ обом колаборантам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує від 5 до 12 років тюрми.

Заходи з документування злочинної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я