Українські захисники взяли чотирьох бойовиків у полон під час боєзіткнень у районах Бахмута та Авдіївки. Ще одного – затримали при виконанні ним ворожих розвідзавдань на Запоріжжі.

Один із зловмисників отримав 12 років тюрми, інші троє – 10 років, ще одного зловмисника засуджено до 9 років ув’язнення.

Серед злочинців – командир підрозділу окупаційних угруповань рф, який ще задовго до повномасштабного вторгнення вступив до лав так званої «народної міліції лнр».

Також засуджено бойовика з тимчасово окупованої Луганщини, який вже двічі був у полоні українських оборонців.

Першого разу його обміняли, але невдовзі він знову опинився у лавах регулярних військ рф. У складі ворожого підрозділу злочинець брав участь у стримуванні українського контрнаступу на східному фронті.

Крім того, тюремні строки отримали ще двоє бойовиків підконтрольного росії батальйону «восток». Один з них у складі артилерійського розрахунку утримував позиції загарбників у районі Ясинуватої на Донеччині.

Інший – у 2014 році пройшов «вишкіл» у військовому таборі на тимчасово окупованій Донеччині. Потім його призначили на посаду механіка-водія ворожого БТР та відправили воювати проти сил АТО.

Згодом він покинув своїх ватажків і приховано переїхав до Запоріжжя. Вже на початку повномасштабного вторгнення рф зловмисник відновив зв’язок з бойовиками та збирав для них розвідінформацію в області.

Зловмисника було затримано у результаті спецоперації СБУ на території регіону в березні цього року.

Окрім цього, засуджено учасника російського угруповання «оплот», який брав участь у боях проти ЗСУ поблизу Донецька та Маріуполя.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій, Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва органів прокуратури.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я