Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника директора Національного природного парку «Нижньодніпровський» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Мова йде про Дмитра Кіріна.

Слідством установлено, що обвинувачений під час тимчасової окупації міста Херсона перейшов на бік ворога. Він передав у розпорядження окупаційній владі та військовослужбовцям рф плавзасоби Нацпарку, які використовувались ворогом для патрулювання акваторії р. Дніпро та контролю автомобільних і залізничних мостів.

Співпрацюючи з представниками країни-агресора, він вживав заходів для створення незаконного органу виконавчої влади, який планували створити на тимчасово окупованій території – «Департамент екологии и природных ресурсов Херсонской области». Розраховуючи його очолити, підозрюваний готував нормативно-правову базу за законодавством рф, розробляв штатну структуру вказаного псевдооргану.

Також він займався пошуком кадрів для окупаційної адміністрації.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ТУ ДБР у місті Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я