Тимчасово окупована російськими загарбниками Каховка Херсонської області зараз потопає в бур’янах, які ніхто не прибирає. Саме таким зараз виглядає місто у великому сюжеті пропагандистського каналу “Таврия”, показаному 3 вересня 2023 року.

З нього видно, що Каховка в окупації вкрай занедбана. Приміром, ніхто не поливає соняшник у центрі міста.

На вулицях міста, навіть у центрі не видно людей. А лавочки, які постійно були заповнені і дорослими, дітьми, загажені голубами. Вочевидь, крім них користуватися лавочками нікому.

Один із “героїв” сюжету – представник окупаційних військ РФ на ймення “Каспєр”. Інтерв’ю він дає посеред заростей бур’яну на Набережній Каховки. На цю вулицю місцевих загарбники давно не пропускають.

Ось так виглядає зараз колишня площа “Трудової слави”. Бур’ян усюди.

На самій Набережній замість квітів – теж бур’ян. А замість Каховського водосховища, навмисно спущеного російськими окупантами після руйнування ними Каховської ГЕС можна побачити такий пейзаж.

Початок вулиці Соборності з боку Набережної теж у бур’янах. Видно, що сама вулиця перекрита і цивільним транспортом тут не проїдеш.

На жвавій колись вулиці Соборності біля ресторану “Тутто Бене” (більш відомому як “Замок”) бур’ян пробив навіть асфальт.

Одна з героїнь сюжету – мешканка Каховки Світлана, яка стверджує, що працює соціальною працівницею. За її словами, вона вже отримала від окупантів якийсь житловий сертифікат і підшуковує собі квартиру в Росії, щоб назавжди виїхати з міста.

Інша Світлана в сюжеті жаліється, що в Каховці два місяці не працюють ліфти, тож вона змушена ходити до своєї квартири на верхні поверхи пішки. Про припинення обслуговування ліфтового обладнання з 1 червня 2023 року мешканців міста через захоплення окупантами свого майна попереджала компанія ТОВ «Каховліфт».

Однак окупанти і місцеві колаборанти стверджують, що все насправді в Каховці добре і саме таким вони завжди бачили місто своєї мрії. Про це, зокрема, сказав зрадник Ігор Філіпчук, батько гауляйтера Каховки Павла Філіпчука…

…і інший знаний в місті зрадник Вадим Ктітор, більш відомий на прізвисько “Клітор”.

Показали окупанти й як виглядає захоплене ними КНП “Каховська центральна міська лікарня імені родини Панкеєвих”.

“Керувати” захопленою лікарнею окупанти призначили комуніста з Санкт-Пєтєрбурга Алєксандра Шиловіча. Він стверджує, що все життя мріяв опинитися в одному з окупованих рашистами населених пунктів України.

“Засвітився” в сюжеті й відомий мешканцям Нової Каховки і Каховки зрадник-хірург Нікулін Володимир Григорович. Він очолював, зокрема, хірургічне відділення №1 КНП “Центральна міська лікарня м. Нова Каховка”. Вже в окупації, коли росіяни закрили лікарню в Новій Каховці його працевлаштувати в лікарні Каховки. Але тепер Нікулін розповідає, що при росіянах стало набагато краще, бо вони платять йому “в чотири-п’ять разів більшу зарплату, ніж при Україні”.

За нашими даними, Володимира Нікуліна вже збираються звільнити з КНП “Каховська центральна міська лікарня ім. родини Панкеєвих”. Любиш Росію – готуйся працювати лікарем десь у Біробіджані.

Володимир Нікулін став зрадником не сам. На окупантів працює його син Святослав, який теж знявся в сюжеті загарбників у лікарні Каховки. Святослав Нікулін каже, що навчається зараз на медика в окупованому Донецьку. Після звільнення буде гарна пара папіку в Біробіджані. Звісно, якщо вони обидва встигнуть втекти з України.

Такою вийшла тимчасово окупована Каховка в сюжеті у загарбників. Заради того, щоб місто відкинути у кам’яні віки росіяни й вторглися в Україну і перетворюють усе тут на руїни і на захаращені сміттям і бур’янами вулиці і проспекти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я