Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозри проросійськи налаштованим громадянам у Криму, які збирають кошти на потреби російських військових. Їхні дії кваліфіковані як пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Встановлено, що відомий прокремлівський блогер та голова виконавчого комітету окупаційної громадської організації «Народний Фронт в Криму» вирішили «поволонтерити» і зібрати кошти на потреби учасників так званої «Спеціальної військової операції».

Починаючи з 2022 року, вони регулярно розміщують на відеохостингах RuTube і YouTube, а також на сторінках у соцмережах, інформацію про збори та заклики до допомоги державі-окупанту. Зокрема, «волонтери» збирали кошти на квадрокоптери, тепловізори та біноклі для передачі підрозділам ворога, які ведуть бойові дії проти Сил Оборони України на тимчасово окупованих українських територіях.

Пізніше підозрювані неодноразово повідомляли про результати проведених «зборів». Зокрема, публікували відеозаписи, на яких різні підрозділи ЗС РФ висловлюють подяку за отримані технічні засоби.

Зазначені дії підозрюваних спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою завдання шкоди Україні шляхом збору та передачі матеріальних ресурсів ворогу та його збройним формуванням.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я