За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру місцевій мешканці у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, у серпні 2022 року місцева мешканка пішла на співпрацю з ворогом та обійняла посаду так званого «директора» «Генічеського медичного коледжу», який незаконно захопили представники країни-агресора.

Ставлениця окупаційної влади у захопленому українському закладі взялася впроваджувати російських стандартів освіти. Вона проводила інвентаризацію майна коледжу та набирала нових викладачів. У навчальному закладі за її вказівкою було розміщено російську атрибутику, викладання навчальних предметів тільки російською мовою.

Також вона уклала меморандум за яким на базі коледжу створено «регіональний центр волонтерів-медиків рф».

Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України «особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я