Херсонський міський суд виніс вирок Лідії Альохіній, яка працювала спеціалісткою окупаційного центру зайнятості смт Білозерка на Херсонщині. Її визнано винною в колабораційній діяльності. Жінці заборонено обіймати посади в органах державної влади строком на 10 років. Також суд конфіскував 1/3 частини її особистого майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на оприлюднений днями вирок суду від 5 липня.

Суд встановив, що Лідія Альохіна в серпні 2022 року у відповідь на пропозицію гауляйтерки Білозерки Ірини Козльонкової погодилася працювати спеціалісткою незаконно створеного окупантами центру зайнятості при «военно-гражданской администрации Белозерского муниципального округа». 

«Лідія Альохіна добровільно зайняла цю посаду, не пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій незаконно створеного на тимчасово окупованій території органу влади. Вона здійснювала прийом громадян і заповнювала їхні анкети на працевлаштування», – йдеться у вироку суду.

Альохіна в суді беззаперечно визнала свою винуватість і не оспорювала обставини, встановлені під час досудового слідства. Тож Херсонський міський суд визнав її винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 КК України. І призначив їй покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, які пов`язані із наданням публічних послуг, строком на 10 років з конфіскацією 1/3 частини особистого майна.

Окупаційний центр зайнятості в Білозерці Херсонського району загарбники відкрили на початку серпня 2022 року. Вже за кілька місяців російські військові і місцеві колаборанти втекли на лівобережжя області, а 11 листопада 2022 року Білозерську громаду разом з усім правим берегом Херсонщини вдалося звільнити Збройним силам України. 

Невдовзі Лідію Альохіну затримали і довели її справу до суду. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я