Ви тут: Новини Зраднику, який стратив 7 людей на Херсонщині, загрожує 15 років за ґратами

Зраднику, який стратив 7 людей на Херсонщині, загрожує 15 років за ґратами

Микола Мітенко

105

Злочин стався у ніч з 11 на 12 квітня минулого року на території тимчасово окупованого с. Правдине Білозерської територіальної громади. Уночі військові армії рф стратили 6 чоловіків та неповнолітню дівчину.

Проведеними після ексгумації тіл загиблих експертизами було встановлено, що двох потерпілих окупанти розстріляли, інші п’ятеро загинули внаслідок підриву боєприпасу.

Під час слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили особу одного з причетних до злочину окупантів.

Ним виявився командир підрозділу морської піхоти чорноморського флоту російської армії. Зловмисник народився в 1991 році, проживав на території АР Крим. Під час проведення анексії півострова фігурант зрадив інтересам України, перейшов на бік окупантів та вступив до збройних сил рф. Після повномасштабного нападу росії на Україну військовий підрозділ під командуванням зловмисника контролював ситуацію на тимчасово окупованих територіях населених пунктів Правдине та Миролюбівка Білозерської територіальної громади. Тут фігурант організовував заходи зі придушення проукраїнських настроїв у місцевого населення, становлення роботи незаконних органів окупаційної влади.


Зловмиснику було оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1, 2 ст. 111 «Державна зрада» та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Нині слідчі завершили досудове розслідування та за погодженням із обласною прокуратурою скерували обвинувальний акт на розгляд суду.

Обвинуваченому загрожує 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я