Прокурори Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох місцевих мешканців за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що у вересні минулого року обвинувачені брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму у захопленому ворогом селі Шевченко Скадовського району.

Чоловік облаштував так звану «виборчу дільницю» в приміщенні сільради та залучав до роботи місцевих мешканців.

Також він організував подворові обходи жителів, забезпечуючи проведення незаконного волевиявлення щодо виходу області зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території.


Жінка, виконуючи функції так званого «члена територіальної виборчої комісії» видавала «бюлетені», допомагала їх заповнювати та вела облік громадян, що вже проголосували на псевдореферендумі.

За вчинене обвинуваченим загрожує до 10 років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я