Ви тут: Новини Депутата Генічеської райради від ОПЗЖ підозрюють в колабораціонізмі

Депутата Генічеської райради від ОПЗЖ підозрюють в колабораціонізмі

Микола Мітенко

99

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру депутату Генічеської районної ради за колабораціонізм.

Встановлено, що зловмисник погодився на співпрацю з ворогом та прийняв пропозицію «призначення» його на посаду так званого «голови Новотроїцької військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

На «посаді» у незаконному органі влади гауляйтер виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Підозрюваний активно впроваджує окупаційну політику в різні сфери життя місцевого населення, схиляє селян до співпраці з ворогом.

Влітку минулого року на зібранні місцевих вчителів та директорів закладів освіти зрадник наголошував на необхідності створення умов для діяльності «апарату військово-цивільної адміністрації», функціонуванню та встановленню окупаційного режиму.

Колаборант неодноразово надавав інтерв’ю пропагандистським ЗМІ з приводу своєї «діяльності» на території тимчасово окупованої Новотроїцької громади.

Наразі йому оголошено про підозру за ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Зраднику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я