Щодня працівники вибухотехнічної служби поліції Херсонщини розміновують територію деокупованих та прифронтових населених пунктів, куди прилітали ворожі снаряди та які і нині обстрілює російська армія.

Дев’ять поліцейських у складі трьох груп за допомогою спеціального обладнання прочісують територію, виявляють та класифікують нерозірвані боєприпаси різного виду і калібру. Перевіряють ліси, поля, береги річок, мости, дороги, будівлі та всю місцевість, звідки наші воїни вигнали окупантів. Поліцейські відпрацьовують всі фрагменти, що залишились після обстрілів військами рф. Знаходять касетні боєприпаси, мінометні міни, снаряди до гармат. Особливу небезпеку для людей становлять касетні боєприпаси, які заборонені міжнародною спільнотою. Також правоохоронці реагують на повідомлення громадян про виявлення підозрілих предметів, закликають людей не торкатися знахідок, які ще не перевірили фахівці.

Лише за добу спеціалісти-вибухотехніки провели 10 оглядів місць подій та зачистили 10 гектарів території. За кілька годин роботи з розмінування фахівці вилучили 88 одиниць вибухонебезпечних предметів, з яких 70 уже знищили: 8 протипіхотних мін МОН-50, 19 касетних протипіхотних мін, 2 корпуси протитанкових мін ТМ-62, 13 протипіхотних мін ОЗМ-72, 10 окопних снарядів ОЗ 1, протитанкову керовану ракету ПТРК «Фагот», реактивну штурмову гранату, 12 підривачів МВЧ-62 до протитанкових мін, чотири мінометні міни калібру 82.

Головне завдання поліцейських вибухотехнічної служби – знешкодити вибухонебезпечні пристрої до того, як можуть постраждати люди. Основне – зберегти життя і здоров’я наших громадян.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я