Меджліс кримськотатарського народу звертається до всіх жителів Криму – громадян України з наступним:

1. Виступити проти незаконної та злочинної мобілізації російською окупаційною адміністрацією мешканців Криму – громадян України до збройних сил російської федерації.

2. Встановити єдиним місцем для проведення загальнокримського протесту мешканців Криму проти незаконної та злочинної мобілізації у збройні сили російської федерації – Центральну площу міста Сімферополь.

3. Закликає всіх мешканців тимчасово окупованого Криму розпочати безстрокову акцію протесту проти незаконної та злочинної мобілізації жителів Криму – громадян України у збройні сили російської федерації на Центральній площі міста Сімферополя у наступні дні та час:

– вихідні дні (субота, неділя) – о 12.00;

– робочі дні – о 17.00.

4. Всім жителям Криму, як тим, хто вже обманом і насильством проти своєї волі незаконно мобілізований, так і тим, кого російська окупаційна влада мобілізуватиме – категорично відмовлятися служити у збройних силах російської федерації у зв’язку з наступними причинами:

– наявністю громадянства України,

– відмовою стати співучасником міжнародного військового злочину, що скоюється російською окупаційною адміністрацією,

– відмовою брати участь у скоєнні злочинів проти власної держави – України та своїх співгромадян.

5. У разі, якщо мешканець тимчасово окупованого Криму – громадянин України через непереборні для нього перешкоди все ж таки опиниться у лавах російської армії, закликає його негайно скласти зброю і перейти на бік Збройних Сил України.

Ухвалюючи дане Звернення до жителів Криму незалежно від їхньої національності та віросповідання, Меджліс кримськотатарського народу усвідомлює складність вибору, перед яким з вини російської окупаційної адміністрації перебуває кожен мешканець Криму – громадянин України військовозобов’язаного віку.

Однак, як і кожен з вас, ми виходимо з того, що ніхто з жителів Криму не може і не повинен стати співучасником міжнародного злочину, що вчиняють російські окупанти, які захопили наш Крим. Ваша мужність, продемонстрована при відмові служити у збройних силах російської федерації, повернеться до вас збереженням власної гідності та поваги до суспільства, визнанням вашого внеску у звільнення Криму від російських окупантів.

Знайте і будьте впевнені – злочинний російський режим приречений на поразку, а визволення Криму від російських окупантів невідворотне!

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я