За минулу добу поліція відкрила 21 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів армії рф на території Херсонської області. ворог атакував з танків та реактивної артилерії села Бериславського району, найбільше «прильотів» зафіксовано в Ольгиному, Архангельському та Білій Криниці. Є поранені місцеві жителі, внаслідок потрапляння снарядів пошкоджені та зруйновані приватні будинки.

З тимчасово окупованого Херсона та Олешок надходять заяви від громадян, що до їх квартир та будинків заселяються російські військові та кадирівці, які ще й обкрадають оселі.

🔹Поліція перевіряє можливу причетність до колабораційної діяльності певних посадових осіб з числа працівників підрозділів Головного Управління ДСНС в Херсонській області, а також їх співпрацю з окупаційною владою країни-агресора на тимчасово окупованих територіях Херсона та області.

🔹В місті Олешки незаконні збройні формування рф силовим способом захопили територію компанії з торгівлі машинами й устаткуванням. окупанти розмістили там свою військову техніку та зброю. Вони заборонили працівникам компанії забрати майно та з’являтися на території.

🔹У Херсоні озброєні військовослужбовці захопили будівлю й усе майно обласного Центру народної творчості, де розміщувалися кілька творчих та освітніх установ. Сама будівля є пам’яткою історії місцевого значення. Загалом, у період тимчасової окупації Херсона озброєні військовослужбовці рф силоміць захопили будівлі 16 обласних закладів культури, які є об’єктами спільної власності територіальних громад Херсонської області.

🔹У смт Лазурне відбулося силове захоплення військовими рф території виробничого підрозділу, де надавалися різні інформаційні послуги підприємствам залізничного транспорту.

🔹У Херсоні з затону російські військові викрали теплохід-буксир та використовують його для зведення понтонних переправ.

🔹В одному з сіл Бериславського району на протитанковій міні підірвався місцевий житель. Чоловік підійшов до свого трактора та на землі поруч помітив предмет, який нагадав йому запчастину. Він підняв предмет, який здетонував. Потерпілий нині в лікарні, у нього мінно-вибухова травма, численні поранення руки та живота.

За усіма фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ст.438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни». Поліцейські нагадують: у разі виявлення підозрілих предметів не підходьте та не підіймайте їх. Обгородіть місце знахідки та, по можливості, повідомте про це в поліцію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я