За минулу добу поліція області відкрила 20 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів військовослужбовців рф на Херсонщині. Російська армія масовано обстріляла шість населених пунктів області. Росіяни накрили артилерійським та мінометним вогнем Нововознесенське, Миролюбівку, Ольгине, Архангельське, Кам’яне та Новопетрівку. Є поранені, зафіксовано руйнування будинків, адміністративних будівель, магазинів та складів. Деякі найбільш постраждалі села залишаються без газу і частково без води та електрики.

У Херсонському районі працівники поліції викрили колаборантку, яка співпрацює з окупаційною владою та добровільно зайняла посаду завідувачки дошкільним навчальним закладом. Перебіжчиця схиляє колектив ясел-садочка до співпраці та попередила всіх, що заклад працюватиме відповідно до стандартів дошкільної освіти країни-агресора.

У Чорнобаївці озброєні військові рф забрали в полон волонтера. ФСБшники прийшли за місцем проживання чоловіка, катували його та дружину, провели обшук домоволодіння, звідки викрали всі продукти харчування та горілчані вироби. Після чого окупанти забрали з двору автомобіль, а самого чоловіка повезли у невідомому напрямку.

У місті Берислав окупанти прийшли за місцем проживання 80-річного чоловіка, провели обшук та викрали садові меблі й інструменти. окупанти наказали господарю виселятися з будинку, оскільки туди мають намір заселити військових рф.

З тимчасово окупованих населених пунктів області щодня надходять повідомлення про масові факти мародерства російськими військовими. Викрадають автомобілі, а майно з будинків вивозять вантажними автомобілями.

Де нині можливо, поліція проводить огляд місць обстрілів, збирає речові докази та фіксує наслідки ворожої атаки з боку окупаційних військ рф. За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я