Ви тут: Новини Херсонських артистів-зрадників таки позбавлять почесних звань

Херсонських артистів-зрадників таки позбавлять почесних звань

76

Таку заяву зробив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко:

Хочу наголосити та попередити, що всі артисти, які досі «з гордістю» користуються званням народних артистів України коли їм це зручно, але давно вже такими не є через мовчання або підтримку російської агресії, скоро будуть цих звань позбавлені. Працюємо над поправками в закони, щоб таких «народних» більше наша країна не бачила.” – зазначив він.

Уже кілька артистів, які до 24 лютого 2022 року служили у Херсонському академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша, засвітились у роликах пропагандистів. Вони розважають дітей на заходах окупантів, співають на концертах на честь незрозумілих свят окупантів тощо. Наприклад, народна артистка України Ружена Рубльова та заслужений артист України Євген Гамаюнов.

За словами генерального директора театру ім. Куліша Олександра Книги, з усіма зрадниками, які стали колаборантами, розірвали трудові відносини. Тобто зарплати від українських платників податки вони не отримують.

Згідно з законом “Про державні нагороди”, забрати почесне звання народного чи заслуженого артиста може лише той, хто його надавав, тобто президент. Причина для цього одна – якщо “народник” засуджений судом за тяжкий злочин. Державна зрада чи колабораціонізм цілком потрапляє під класифікацію тяжкого злочину. Але справа в тому, що поки ці персоналії не мають навіть офіційної підозри від правоохоронних органів. Не кажучи вже про рішення суду.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я