З 22 викладачів Каховської школи мистецтв аж 14 виявились зрадниками. Вони активно співпрацюють з російськими окупантами, примушують батьків віддавати їм на «навчання» своїх дітей і готуються їхати на «курси з підвищення кваліфікації» до окупованого Криму.

Центру журналістських розслідувань розповіли про це співробітники Каховської міської ради.

Вперше про співпрацю 14 співробітників Каховської школи мистецтв з окупантами в місті дізнались 1 червня. Викладачі і керівництво закладу допомагали тоді загарбникам провести пропагандистський захід з нагоди поширеного в пострадянських країнах «дня захисту дітей». Однією з головних подій на ньому стала демонстрація нечисленним учасникам «свята» намальованої балалайки викладачкою теоретичного відділу КШМ Рудік Мариною В’ячеславівною. Зараз вона збирається на «курси» до Криму.

Новий організований окупаційною владою захід у КШМ провели з нагоди початку нового «навчального року». На ньому вперше перед мешканцями Каховки показався новопризначений «директор отдела культуры города» Олексій Власов. Звідки він взявся місцеві не знають: усі опитані нами каховчани в місті його ніколи не бачили. Раніше за культуру в окупованому росіянами місті «відповідала» продавчиня взуття, колаборантка Ірина Махньова.

З перших місяців повномасштабної війни співпрацює з окупантами в.о. керівника КШМ Богінська Анна Володимирівна, викладачки фортепіанного відділу Артюх Тетяна Миколаївна і Владикіна Лариса Анатоліївна, завідувачка струнно-вокального відділу Федотова Тетяна Герасимівна, викладач відділу духових інструментів Смірнов Сергій Вікторович, викладачка народного відділу Малецька Тетяна Анатоліївна і багато інших.

За інформацією Каховської міської ради, всі зрадники зі школи мистецтв більше не отримують заробітну плату з українського бюджету. Вона нараховується і виплачується лише тим, хто виїхав з тимчасово окупованої території або не пішов на співпрацю з окупантами.

«Особисто схиляла до співпраці своїх підлеглих Анна Богінська. Вона всім телефонувала і пропонувала виплачувати зарплату з 1 вересня по 30 тис. рублів. Школа мистецтв, на жаль, виявилась єдиним закладом культури з такою великою кількістю зрадників. Значно менше їх у міському палаці культури «Меліоратор». А в селах нашої громади їх узагалі не було», – розповіли нам співробітники Каховської міськради.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я