У селі Микільське Дар’ївської територіальної громади Херсонського району директорка ліцею перейшла на бік ворога. І навіть заявила про «перейменування» закладу відповідно до «російських стандартів» і про початок нового навчального року з 1 вересня. Проте в жодних реєстрах про «перейменовані» заклади нема ніякої інформації.

Інформацію про зрадницю оприлюднили російські пропагандистські ЗМІ та підтвердили Центру журналістських розслідувань джерела в Микільському.

скріншот з пропагандистського відео

Так зване «государственное бюджетное образовательное учреждение Херсонской области «Никольская школа» Белозерского муниципального округа» очолила директорка Микільського ліцею Кривенкова Оксана Леонідівна, 13 лютого 1976 року народження. Проте в жодних реєстрах, в тому числі російських, закладу з такою назвою нема. Також не існує ніякого «Белозерского муниципального округа».

Оксана Кривенкова очолила ліцей у 2019 році і викладає в ньому також російську мову та зарубіжну літературу, є спеціалістом вищої категорії. Микільський ліцей раніше був російськомовним і лише в останні роки перейшов на українську мову викладання.

скріншот з пропагандистського відео

Як заявила Оксана Кривенкова в інтерв’ю російським ЗМІ, її «заклад» нібито отримав 258 заяв від батьків. Крім того тут збираються навчати дітей з усіх сусідніх шкіл, роботу яких окупанти, вочевидь, навіть і не намагаються відновити. Також Кривенкова з гордістю розповіла про 17 вчителів, які вже пройшли так звану «перепідготовку» в окупованому Криму і які працюватимуть під її «керівництвом».

Проте не так сталось, як гадалось зрадниці.

Ще 31 серпня, напередодні початку навчального року, Оксана Кривенкова намагалась поспілкуватись із батьками школярів і вмовити їх віддати дітей до незрозумілого навчального закладу.

Батьки були одностайні і відправили самопроголошену директорку у слід за «рускім кораблем».

Тому 1 вересня «бюджетное образовательное учреждение» так і не запрацювало.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я