Про подібний випадок, який сьогодні стався в окупованому Херсоні, розповіла Тетяна (ім’я змінено), яка лишається в місті.

Вона працює продавцем на одному з міських ринків.

Далі пряма мова:

– Торгую, аж раптом чую крики. До однієї з точок зі свіжими овочами та фруктами підійшли двоє “асвабадітєлєй”, у кімнатних капцях, брудних футболках і розтягнутих штанях. Хотіли купити огірків, помідорів і кавунів. Усі цінники на тій точці — в гривнях. Окупанти почали протягувати рублі, але продавчиня покрила їх матюками і сказала, що такі папірці не приймає, шукайте гривні. Ті загарбники заклякли, розгубились. Намагались ще раз розрахуватись рублями, але не вийшло. Пішли кудись. Повертаються з гривнями, а продавчиня дивиться на них і каже “не заслужили ви наші харчі їсти. Йдіть..слідом за кораблем”. Такий демарш підтримали ще кілька продавців. Ті вояки і пішли геть. Сміливі в нас люди.

Я потім питаю у продавчині чи не страшно їй, бо хтозна що у цих чоловічків у головах. “Хай вони мене бояться! Я на своїй землі, хай їдуть до себе у Сибір і шишки жують. А фрукти і овочі треба нашим хлопцям лишить, щоб смачного поїли як звільнять Херсон” – відповіла вона мені.

Тож херсонці дуже чекають на ЗСУ!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я