Троє з них померли.

В Олександрівці Станіславської територіальної громади на Херсонщині російські окупанти зґвалтували дітей. Троє з них померли.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Найменшій жертві – дівчинці, лише 6 місяців. Росіяни ґвалтували її чайною ложкою.

Двоє хлопчиків-близнюків дворічного віку разом з мамою були вдома. Увірвалися 5 рашистів, один тримав матір, решта по двоє гвалтували малюків орально та анально. Діти загинули від отриманих розривів та втрати крові. Трирічного хлопчика на очах у матері зґвалтували два рашисти, від отриманих травм дитина померла“, написала Людмила Денісова.

Двоє дівчаток 12 та 15 років зґвалтовані рашистами.

Як уточнила Людмила Денісова, всі ці факти стали відомі завдяки телефонним дзвінкам на лінію психологічної допомоги Уповноваженого. За її словами, всі ці особи з Олександрівки Херсонської області надали дозвіл на публікацію інформації про факти сексуального насильства.

Зґвалтування як військовий злочин є найважчим злочином, а також однією із складових геноциду. Прошу заступника Генерального секретаря ООН – Спеціального представника з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Прамілу Паттен в рамках свого мандату ініціювати проведення відповідними органами рф розслідування цих фактів та притягнення до відповідальності винних осіб, а також вжиття заходів для попередження вчинення сексуального насильства російськими військами“, – написала Людмила Денісова.

Як повідомлялось раніше, внаслідок вторгнення військ росії на Херсонщину і активних бойових дій на території Станіславської ТГ, село Олександрівка було зруйноване майже вщент.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я