Ви тут: Новини Вбивства і катування. Від рук російських окупантів продовжують гинути жителі Херсонщини

Вбивства і катування. Від рук російських окупантів продовжують гинути жителі Херсонщини

Олег Батурін

212

Ветеран АТО Назар Кагальняк загинув від тортур російських загарбників у Херсонській області.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

«На Херсонщині від тортур російських загарбників загинув ветеран АТО з села Абрикосівка Назар Кагальняк. Після АТО Назар переніс 2 інфаркти та складну операцію на серці. Окупанти викрали чоловіка з дому, жорстоко били та піддавали катуванням за те, що він колишній учасник бойових дій», – написала омбудсменка.

Назар Кагальняк

За її словами, понівеченого тортурами Кагальняка окупанти привезли додому. Його стан критично погіршився, чоловіка доставили в лікарню міста Олешки, де він згодом помер.

Назар – ветеран АТО, який не приймав участі у новій фазі війни, що спровокована повномасштабним вторгненням рф у 2022 р. Після АТО він пережив 2 інфаркти, складну операцію на серці. Його викрали окупанти з дому в селі Абрикосівка у Херсонській області… Немає сумніву, що Назара вбили. Не відомо достеменно як саме – можливо через крововилив, можливо через тортури електрошокером (він мав кардиостимулятор). Вбили мирну беззбройну людину… Тепер ми маємо зробити все, щоб вбивство Назара Кагальняка стало цвяхом в труні рашизму і тих конкретних військових злочинців, які його репрезентують”, – повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці професор, завідувач кафедри ботаніки Херсонського державного університету Іван Мойсієнко.

1 травня стало відомо про смерть 31-річного кіборга з Каховки Андрія Кузнецова. Після стрімкої окупації Херсонщини він не встиг виїхати з рідного міста.

Андрій Кузнецов

Як розповіли свідки, Андрія Кузнецова вбили місцеві колаборанти. “Добивали” його машиною з зображенням російської свастики z – навмисно переїхали до смерті.

Його жорстоко вбили в рідному селі за патріотичні переконання! За те, ким він був – Людиною. Ми – односельчани й сусіди. Андрій був хорошим другом й гарною людиною“, – розповіла нам знайома Андрія.

А 2 травня під час ворожого обстрілу на Луганщині загинув житель Любимівки Каховського району Ігор Василенко.

Ігор Василенко

Уламком від танкового снаряду йому було нанесено травми, не сумісні з життям. Хлопці з Каховки його витягли, але Ігор Василенко не вижив. Вічна пам’ять героям України!!!” – повідомили на офіційній сторінці Каховської територіальної громади у Фейсбуці 2 травня.

Як відомо, на Херсонщині російські окупанти блокують “зелені коридори”, евакуацію. Загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, ветерани АТО. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.


БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я