Багато лікарів були змушені покинути свої домівки, натомість хворих окупанти не пускають до медичних закладів.

Російські окупанти залишають жителів Херсонської області без медичної допомоги. Вони закривають медичні заклади на тимчасово окупованих територіях та забороняють доставку ліків із підконтрольних Україні територій.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

“Громадяни, що залишаються на окупованих територіях, практично відрізані від медичних послуг. Закриваються заклади, не вистачає лікарів, заборонено доставку ліків із підконтрольних Україні територій“, – йдеться в повідомленні.

– Багато моїх колег-лікарів були змушені виїхати з тимчасово окупованої Каховки. Така ж ситуація в Новій Каховці, Таврійську та інших сусідніх громадах. Сімейні лікарі продовжують працювати, а ось до вузькопрофільних спеціалістів уже не потрапиш. Для цього потрібно їхати до Херсона, Одеси або Києва. Але російські окупанти людей нікуди не пропускають, – на умовах анонімності розповів лікар із Каховки.

Я страждаю на цукровий діабет. Запаси потрібних ліків у мене вже закінчуються, а де взяти нові – одному Богу відомо. До Херсона зараз не потрапиш, та й автобуси туди не їздять. До того ж, мені розповіли, що мій лікар виїхав з області, оскільки йому почали погрожувати російські військові, – сказала жителька одного з сіл Бериславської міської територіальної громади.

Про проблему з медиками заявили і в Новокаховській міській раді.

“Наразі через виїзд лікарів та фахівців середнього медичного персоналу з міста виникають певні проблеми з наданням медичних послуг мешканцям громади. Але керівники медичних закладів Олена Ходорковська та Наталія Гончарова роблять все від них залежне, аби ситуація залишалась стабільною, а жителі громади отримували необхідну медичну допомогу. Слід зазначити, що сьогодні сімейні лікарі приймають усіх, незалежно від укладених декларацій“, – йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Новокаховської територіальної громади у Фейсбуці.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, Олешківська районна лікарня та міська лікарня Голої Пристані на Херсонщині вимушено обслуговують потреби російських військових. Персоналу заборонено змінювати постійне місце проживання шляхом евакуації на підконтрольну Україні територію.

З перших днів війни примусово лікувати російських окупантів були змушені лікарі Нової Каховки і Каховки.

Однією з цілей російських загарбників в Україні є медичні заклади і лікарі. Вони постійно обстрілюють і знищують лікарні, а їхній персонал залякують і тероризують.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я