Ви тут: Новини Жителі Новотягинки чотири дні шукають викраденого окупантами вчителя

Жителі Новотягинки чотири дні шукають викраденого окупантами вчителя

Олег Батурін

301

Росіяни продовжують тероризувати мешканців Токарівського старостату Дар’ївської територіальної громади, що під Херсоном.

Жителі села Новотягинки Токарівського старостату Дар’ївської громади Херсонського району чотири дні шукають викраденого російськими окупантами вчителя місцевої гімназії Костянтина Білого.

Костянтин Білий

– В ніч на 19 квітня росіяни ходили по селу, шукали, у кого є моторний човен, щоб перебратися до плавнів. Казали, що шукають партизанів, які незадовго до того вбили шістьох окупантів у Понятівці. Нібито ті партизани десь переховуються в плавнях. Вийшли на вчителя нашої гімназії, Костянтина Білого і заявили йому: “Хочеш жити – надягай бронежилет і вези нас у плавні”. Він лише встиг попередити рідних і сказати, що має скоро повернутися. Але досі про нього нема жодної звісточки. Все село гуде, це страшне горе, – на умовах анонімності розповів нам житель Новотягинки.

– Ми дуже добре знаємо всю родину Білих. Це дуже порядні люди. Вони незадовго до війни пережили багато горя: померла мати і вагітна братова дружина. Дитинку вдалося врятувати. Костя взявся допомагати всім своїм рідним. Його брат всюди розшукує Костю. З’явилась інформація, начебто його розстріляли в Козачих Лагерях. Брат помчався туди, проте не зміг знайти жодних доказів цього. Нема жодних слідів – ані Кості, ані його моторки, нічого. Ми всім селом молимося, віримо, сподіваємось, що з Костею все буде добре, що, можливо, він потрапив у полон і ще є шанс побачити його живим. Також ми всі боїмося, бо здав Костю хтось зі своїх. Бо звідки орки знають про те, у кого в селі є моторка? – на умовах анонімності розповіла жителька Токарівки, яка добре знала родину Білих.

За словами жінки, російські окупанти постійно тероризують село. Вдираються до будинків, були випадки, коли вони розстрілювали з автоматів банки з консервацією в підвалах людей.

– Наші діти постійно їздять на роботу до Херсона. Щодня їм доводиться перетинати безліч російських блокпостів. Окупанти відбирають у них харчі, речі. Постійно питають: “А шо у вас есть вкусненького?” Люди живуть у постійному страху, бо ціни на продукти різко підскочили, а зарплати залишились на старому рівні. Та й ті гроші майже неможливо зняти з банківської картки, – додала жінка.

Наша співрозмовниця озвучила ціни на продукти в магазині у Токарівціі: борошно – 50 грн/кг, найдешевша варена ковбаса – 220-250 грн/кг, палка напівкопченої ковбаси – 250 грн, рис – 75 грн/кг, цигарки – від 100 до 150 грн/пачка.

– З’явилися в магазині й російські продукти, але ми намагаємось їх не купляти. Ми від орків нічого не хочемо, – додала жителька Токарівки.

Фото: Новотягинська гімназія/Фейсбук

1 коментар

  1. […] Російські окупанти викрали вчителя на Херсонщині. Кілька днів тому прийшли до нього додому, сказали, що шукають партизанів, які вбили шістьох окупантів у Понятівці. Вчителю Костянтину Білому наказали завезти їх у плавні, пише Європростір. […]

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я