Російські окупанти планують псевдореферендум і перепис населення.

Жителям тимчасово окупованої Херсонської області російські загарбники забороняють переміщення між населеними пунктами. Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Також на Херсонщині окупанти оголосили мобілізацію чоловіків.

На тимчасово захопленій території Херсонської області самопроголошеною окупаційною владою оголошено мобілізацію осіб чоловічої статі. Крім того, за наявною інформацією, на 1 травня в зайнятій російською федерацією частині Херсонщини сплановано проведення так званого “референдуму”. А у період 2-10 травня – “перепис населення”. Місцевим жителям заборонено будь-яке переміщення між населеними пунктами“, – йдеться в повідомленні генштабу ЗСУ.

Раніше в генштабі повідомляли про наміри провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях Херсонської і Запорізької областей.

“(Ці) псевдореферендуми мають на меті оголошення примусової “мобілізації”. Після її проведення ФСБ РФ планує кинути “мобілізованих” українців на найгарячіші ділянки фронту на штурм позицій ЗСУ під контролем загороджувальних загонів. Фактично це спроба знищити Україну руками самих українців”, – йдеться у повідомленні.

Для проведення “референдумів” завчасно збираються особисті дані мешканців тимчасово окупованих територій, начебто для отримання “гуманітарної допомоги” або соціальних виплат. Також дані збираються при проходженні російських блокпостів.

В день “голосування” співробітники ФСБ заповнюватимуть бюлетені, користуючись отриманою інформацією, без згоди та фізичної присутності самих українців.

Вказана спецоперація, за інормацією генштабу ЗСУ, переслідує такі цілі: знищення представників українського етносу, проведення пропагандистських заходів з нав’язуванням населенню Росії та світу міфу про те, що “звільнене від нацистів населення областей почало боротися з націоналістичними батальйонами”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я