Заяви загарбників про спроби завдання удару по Каховській ГЕС українськими військовими не відповідають дійсності.

Внаслідок дій російських окупантів вранці 15 квітня в Таврійську Каховського району були вбиті двоє мирних жителів, щонайменше троє поранені. Також осколки снарядів сильно пошкодили кілька житлових будинків і дитячий садок.

Одразу ж всю вину за це російські окупанти поклали на Збройні сили України. Про це, зокрема, повідомив гауляйтер Нової Каховки, який називає себе “в. о. голови Каховської ВГА”, колаборант і військовий злочинець Володимир Леонтьєв. Інтерв’ю з ним оприлюднили пропагандистські російські телеграм-канали.

Як заявили у російському кремлі, “збройні сили рф запобігли спробі Києва нанести ракетний удар по Каховській ГЕС”. Мовляв, “обидві ракети вдалося збити у повітрі російськими засобами ПВО”. Осколки однієї з них, за словами представників кремля, впали на Нову Каховку. Насправді ж вони впали на Таврійськ.

В мінобороні країни-агресорки повідомили, що нібито запобігла спробі завдання удару Точками-У по Каховській ГЕС, який міг призвести до затоплення населених пунктів у Херсонській області.

Проте, як наголосили в Центрі протидії дезінформації при раді національної безпеки та оборони України, наші захисники не руйнують українську інфраструктуру, тож повідомлення міноборони рф є фейком.

Як відомо, російські окупаційні війська обстрілюють і стирають з землі українські міста і села, ґвалтують дітей і дорослих, масово вбивають українців, а потім звинувачують у цих злочинах українську сторону.

Масштабне вторгнення військ рф до України почалось о 5 годині ранку 24 лютого. З того дня вся Херсонська область перебуває в тимчасовій окупації російських агресорів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я