Улюбленці керівництва Херсонської ОДА співпрацюють з російськими окупантами

Іван Кічич

475

У соцмережах з’явилось відео, на якому видно, як відомі на Херсонщині підприємці грабують автозаправку “ОККО” в Каховському районі.

Улюбленець керівництва Херсонської облдержадміністрації, власник бізнесу в тимчасово окупованому росією Криму Едуард Лазарев разом зі своїми партнерами по бізнесу пограбував автозаправку “ОККО” у Петропавлівці Каховського району. Про це нам розповіли одразу кілька джерел у Херсонській області. Також це можна побачити на відео, оприлюдненому в соціальних мережах.

На цьому та іншому відео видно Едуарда Лазарева у кашкеті. В умовах окупації спокійно грабувати цивільні об’єкти можуть лише наближені до російських окупантів зрадники. Поруч із Лазаревим видно іншого відомого підприємця на прізвище Саргсян.

Едуард Лазарев був засновником сумновідомого ТОВ “Інвестиційно-будівельне підприємство “Гарант” з Нової Каховки. Також він є керівником приватних підприємств “Стройлюкс 1” і “Будсіті-2017”.

ТОВ “ІБП “Гарант” почало вигравати чималі підряди на будівництво сільських амбулаторій з 2018 року. На той час засновником підприємства був громадянин Вірменії Агван Сарґсян.

З лютого 2019 року власником компанії став Едуард Лазарев. Судовим рішенням від 12 жовтня 2016 року останнього визнали корупціонером: як керівник і засновник підприємства “Стройлюкс 1” він вчинив кримінальний злочин, передбачений ч. 2 ст 191 ККУ. Суд призначив йому покарання у вигляді штрафу розміром 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4250 грн) з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та ідміністративно-господарських функцій терміном 1 рік.

Едуард Лазарев має бізнес в тимчасово окупованому росією Криму. Разом із фермером з села Новокаїри Бериславського району Ашотом Бабаяном він є власником фірми ООО “Атодороги” у Феодосії. Про це повідомляло херсонське видання МОСТ.

Едуарда Лазарева і очолювані ним компанії на Херсонщині називали улюбленцями керівництва Херсонської облдержадміністрації, яку на той час очолював Юрій Гусєв.

Як у травні 2020 року повідомляв Миколаївський центр журналістських розслідувань, ТОВ “ІБП “Гарант” за час участі в публічних торгах боролось за 172 лоти, з яких виграло 72 на загальну суму 71,375 млн грн. Найбільш “врожайними” замовниками для компанії стали Каховське міжрайонне управління водного господарства та Департамент будівництва і розвитку інфраструктури Херсонської ОДА.

24 березня 2020 року державна установа “Місцеві дороги Херсонщини” уклала 3 договори на ремонт доріг на Херсонщині на загальну суму майже 3,4 млн грн з ТОВ “ІБП “Гарант” – у Таврійську, Верхньому Рогачику і Новотроїцькому. А в жовтні 2020 року з підприємством уклали договір на капітальний ремонт проїзної частини вул. Шовкуненка (від вул. Чорноморської до вул. Ладичука) в Херсоні на суму 2 296 600 грн.

На світлині – Едуард Лазарев.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я