Ліків нема, бензину теж. Таврійськ і Нова Каховка залишаються заблокованими

Іван Кічич

319

Місцеві жителі на свій страх і ризик почали пересуватися через ворожі блокпости.

Запаси ліків, у тому числі, найелементарніших, вичерпані. Закінчуються запаси бензина та дизпалива. Про це повідомив міський голова Таврійська Микола Різак.

– Вода, світло, тепло в населених пунктах нашої громади є. Також налагодили поставки продуктів з торговельних баз Нової Каховки, а також завдяки місцевим фермерам і підприємцям. Бо поставки з інших регіонів області та України не здійснюються з першого дня війни. Проте овочами та іншими продуктами наші люди змогли запастися. Деякі – на три місяці наперед. Але біда з ліками і з бензином. Економимо пальне як можемо, аби його вистачило на наступні дні, – сказав він.

За словами Миколи Різака, 11 березня була проблема з електропостачанням у селі Кам’нка. Його заступник виїжджав до Каховки і подачу електроенергії вдалося оперативно полагодити.

Гостру нестачу медикаментів і бензина відчувають й жителі сусідньої Нової Каховки. Водночас люди почали потроху на свій страх і ризик пересуватися між населеними пунктами.

Для цього їм доводиться перетинати ворожі блокпости.

– Щойно приїхав з Нової Каховки, – написав вдень 11 березня житель Каховки Сергій Яременко. – Пункт пропуску (російський) за мостом, просять показати паспорт та відкрити багажник. На машину вішати білі ганчірки не потрібно. Пального в Новій Каховці нема. На “Мегаполісі” продуктів достатньо. Проїзд до Нової Каховки – через меблеву фабрику.

Нагадаємо, що Нова Каховка і Таврійськ були окуповані російськими військовими в перший же день війни, 24 лютого. Тут вони влаштували терор і розстріли місцевих жителів. Є загиблі і поранені. Точна кількість постраждалих від дій окупантів на сьогодні невідома.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я