“Усе кишить окупантами”. Росіяни влаштували терор у селі на Бериславщині

Іван Кічич

306

Російські окупанти викрали сільського голову, але згодом його відпустили.

9 березня російські окупанти зайняли Давидів Брід, Милове та деякі інші населені пункти Бериславського району.

Шановні односельчани! При проходженні військової ворожої техніки зберігайте спокій. Не виходьте на вулицю, не провокуйте, бо в них наказ стріляти на ураження“, – написав 9 березня голова Милівської територіальної громади Олег Яхнієнко.

В даний час дозволяється пересування жителів по селу, без мобільного телефону з документами, які посвідчують громадянина, але якщо немає нагальної потреби прошу залишатись вдома. При пересуванні в разі зупинки “патрулем”, зупинитись, показати паспорт або інший документ з фото“, – написав ввечері 10 березня Олег Яхнієнко.

Місцеві жителі нам розповіли, що росіяни на Бериславщині одразу ж почали тероризувати мирних людей.

Окупанти вдерлися до будинку нашого сільського голови. Вони перескочили через забор і викрали його. Дружина плакала, благала не вбивати її чоловіка. Окупанти забрали нашого сільського голову і потягли його за собою на виїзд із села. Місцеві жителі почали кричати. Робилося щось страшне. Але згодом росіяни трохи заспокоїлись і відпустили голову додому, – розповів свідок того, що відбувалось 10 березня в одному з сіл Бериславського району.

За його словами, ближче до вечора відбулись так звані “перемовини” між представниками громади та окупантами.

Серед “головних” від росіян був чеченець, дуже агресивний. Інші більш-менш вели себе спокійно. Але все одно вони влаштували безлад у селі. Провели обшук у сільській бібліотеці, побачили українські прапори, тризуби і почали всіх пресувати. Кричали, що тут у селі завелись нібито якісь “бендерівці”. Зараз у нашому селі теж неспокійно. Росіяни тут усюди. Всі люди дуже налякані і бояться за своїх близьких, – розповів житель села.

Нагадаємо, що 9 березня російські окупанти вдерлися до Скадовська. Там вони влаштували безлад у будівлі міської ради, викрали частину комп’ютерів і особистих речей її співробітників. Також вони покрали курей у людей, які живуть поруч з місцевим військовим підрозділом, викрали матраси, форму українських військових та їжу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я