Незадовго до початку війни він повернувся з російського Сочі.

Колишній депутат Херсонської обласної та Каховської міської рад (від проросійських “Партія регіонів”, “Опозиційний блок”), уродженець Каховки Павло Філіпчук через Facebook закликав жителів Херсонської області до підпорядкування окупаційним військам РФ. Проти нього відкрито кримінальне провадження за державну зраду – повідомляє Офіс генпрокурора.

“Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження за фактом вчинення колишнім депутатом Херсонської обласної ради державної зради та дій, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 3 статті 109 КК України)”, – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

За інформацією відомства, ексдепутат через Facebook схиляє жителів Херсонської області до покори окупаційним військам РФ.

“Він проповідує серед населення ідеологію “русского мира” і закликає до переходу на бік ворога при нищівному бомбардуванні цивільної інфраструктури та вбивствах мирного населення”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Павло Філіпчук був депутатом Каховської міської ради трьох попередніх скликань, а також депутатом Херсонської обласної ради попереднього скликання. Він був дуже відомий своєю скандальною діяльністю на Херсонщині. Павло Філіпчук погрожував розправою журналісту газети “Новий день” Олегу Батуріну. Проте поліція Херсонщини не захотіла займатися розслідуванням цієї справи. Також Філіпчук причетний до скандальної “комунальної реформи” у Каховці, яка призвела до багатьомільйонних втрат з бюджету територіальної громади. Він судився з журналістом Олегом Батуріним, який присвятив цій темі серію журналістських розслідувань. Але Павло Філіпчук програв всі суди.

Павло Філіпчук в 2020 році був одним із кандидатів на посаду міського голови Каховки, але програв. Незадовго після виборів він покинув Україну і поселився в російському Сочі. А незадовго до початку війни повернувся до Каховки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я