Російські солдати і місцеві жителі масово грабують магазини на Херсонщині

Олег Батурін

211

Верховна Рада посилила покарання за мародерство.

Російські військові і місцеві мешканці продовжують масово грабувати магазини по всій території Херсонщини. Численні відеозаписи зі свідченнями того, як росіяни “розносять” магазини з продуктами, алкоголем та електронікою, банківські відділення ширяться соціальними мережами. Ці факти мають місце в Херсоні, Тягинці, Верхньому Рогачику, Чорнобаївці та багатьох інших населених пунктах.

Все більше долучаються до цього і місцеві мародери. Боротися з ними інші мешканці почали за законами воєнного часу — знімати їм штани і прив’язувати до найближчих стовпів. Так, зокрема, сталось з молодими херсонками, які розграбували зруйнований торговельний центр “Фабрика”, крадіями продовольчого магазину в Таврійську та багатьма іншими мародерами.

– Мародерства в Таврійську не буде! Залишайтесь людьми! Війна скоро скінчиться! Все буде мир! – написав під розміщеною у Фейсбуці фотографією з “прикутим” до стовпа мародером заступник міського голови Таврійська Анатолій Білий.

До речі, 3 березня Верховна Рада України значно посилила кримінальне покарання за мародерство в умовах дії режиму воєнного стану.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я