Ви тут: Новини Російські окупанти не дають евакуюватися жителям Веселого і Козацького та забрати тіла...

Російські окупанти не дають евакуюватися жителям Веселого і Козацького та забрати тіла вбитих

Олег Батурін

141

Тих, хто намагається виїхати, вбивають на місці.

У селі Веселе та селищі Козацькому, які зараз опинилися на лінії зіткнення, люди вже четвертий день залишаються без світла та доступу до питної води. У переважній більшості з них нема зв’язку, закінчується їжа і ліки.

Ті люди, яким вдається вийти на зв’язок, благають організувати для них евакуацію з села. Про свої перемовини з окупантами щодо цього повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

— Вони мені сказали: “Готуйте автобуси, як тільки зміниться ситуація, будьте готові”. Але коли це станеться, невідомо. Може, завтра… Невідомо. Бо там зараз лінія зіткнення, — сказав він “Новому дню”.

Нічого не знають про долю своїх близьких, які опинилися в пастці у Веселому та Козацькому й жителі інших областей. З автором цих рядків зв’язався Роман Юнак зі Львова, який шукає родину Євгенії Малишко. За його словами, Євгенія зі своїми рідними з першого дня війни перебувала у Веселому.

— Благаю, допоможіть дізнатися хоч щось про них. Телефони у них сіли, світла нема, відсутній будь-який зв’язок із ними. Допоможіть! — просить Роман Юнак.

Виїжджати за межі своїх населених пунктів у Каховському районі і навіть виходити на вулиці окупованої Нової Каховки нині смертельно небезпечно: росіяни продовжують розстрілювати мирних людей. 27 лютого з’явилось відео зі вбитим пенсіонером, який повертався на велосипеді з дачі до Нової Каховки. Цього ж дня місцевий житель повідомив, що його поранили росіяни в районі магазину “Симпатік”, коли він вийшов за продуктами. А за словами Володимира Коваленка, сьогодні з вулиці Гідробудівників його перший заступник Олег Тарабака забрав і відвіз до лікарні іншого пораненого жителя.

26 лютого ввечері на дорозі між Новою Каховкою і Таврійськом розлючені росіяни розстріляли автомобіль. За інформацією депутатки Каховської міськради Жанни Кисельової, загинула 72-річна каховчанка, водію вдалося втекти.

24 лютого на виїзді з Веселого до Нової Каховки росіяни розстріляли впритул родину з п’яти людей. Загинули 56-річна Анна та Олег Федько, їхня невістка Ірина Федько та двоє онуків — 6-річна Софія і півторамісячний Іван (на фото). Усі вони приїхали з Херсона до Веселого в перший же день війни, але з початком бойових дій під Каховською ГЕС спробували евакуюватися до Нової Каховки.

Ця трагедія унесла життя батька, матері, дружини та обох дітей патрульного поліцейського з Херсона Олега Федька. Досі він не може забрати тіла своїх рідних.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я