Відійти від замінованого мосту військовий не встиг.

Інженер окремого батальйону, матрос Віталій Скакун ціною власного життя підірвав Генічеський автомобільний міст. Про це повідомила пресслужба Збройних Сил України.

“Щоб зупинити просування танкової колони було прийнято рішення на підрив Генічеського автомобільного мосту. Виконати цю задачу запропонував інженер окремого батальйону матрос Скакун Віталій Володимирович. Міст замінували, але відійти звідти він не встиг. За словами побратимів, Віталій вийшов на зв’язок та повідомив про те, що підриває міст. Одразу ж пролунав вибух. Наш побратим загинув. Його героїчний вчинок значно уповільнив просування ворога, що дало змогу підрозділу передислокуватись та організувати оборону”, – повідомили в ЗСУ.

Командування морської піхоти клопотатиме перед вищим командуванням про присвоєння Віталію Скакуну державної нагороди.

Нагадаємо, що зранку 24 лютого російські війська з боку тимчасово окупованого Росією Криму окупували значну частину лівобережжя Херсонської області, зокрема, Генічеську територіальну громаду.

Того ж дня вони захопили головну споруду Північно-Кримського каналу, а також Каховську ГЕС ім. Петра Непорожнього. Вдень 25 лютого вони захопили будівлю Новокаховської міської ради.

Біля Каховської ГЕС другий день тривають тяжкі бої.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я