Жодної юридичної сили це звернення не має.

Депутати Держдуми Росії ухвалили документ, підготовлений Комуністичною партією РФ. Постанова передбачає направлення звернення безпосередньо до президента РФ. За нього проголосував 351 депутат, проти виступили 16.

– Юридичної сили це звернення не має. Отже відбулася просто циркова вистава. А остаточне рішення щодо визнання буде приймати Путін (коли у 2008 визнавали Осетію та Абхазію, зробили це без жодних звернень), – прокоментував журналіст, член Тристоронньої контактної групи від представників Донецької області Денис Казанський.

На його думку, звернення депутати Думи приймали не з власної ініціативи.

– Таким чином Кремль пішов на підвищення ставок. Меседж Путіна очевидний: “не будете виконувати мої умови, я сам вийду з усіх домовленостей, і тоді тримайтеся”. Тепер якийсь час Путін буде шантажувати Захід та Україну визнанням бойовиків. Разом з тим, такий крок – є фактично торпедуванням Мінських угод з боку РФ. Сторона, яка вимагає їх виконувати, сама ж погрожує ці угоди знищити. Сьогодні один з депутатів Держдуми від “Єдиної Росії” Константін Затулін заявив:”Признание ДНР и ЛНР, сделанное сейчас, означает наш выход из минских договоренностей, разрушение всех наших линий на разрешение этого конфликта, способно спровоцировать новый виток напряженности, и в этом смысле не принесет пользы ни России, ни этим республикам”, – зазначив Денис Казанський.

Він підкреслив, що таким чином самі російські депутати зробили крок до виходу з Мінських домовленостей.

– Не Україна, яку вони постійно звинувачують у небажанні виконувати Мінськ, а сама РФ. До того ж, Путін у своєму стилі демонстративно принизив німецького канцлера Шольца. Звернення Думи приймалося з очевидною метою – затролити німецького лідера в день його візиту до Москви. Спочатку звернення планували прийняти 14 лютого, але заради Шольца посунулися на один день. Цікаво, звісно, чи буде німецьке керівництво просто мовчки усе це ковтати, чи все ж таки знайде сили проявити жорсткість? Чи відбудеться визнання “ЛДНР” Росією? Впевнений, що найближчим часом цього не станеться. Просто тому, що це не дасть РФ нічого, крім санкцій. “ЛДНР” – це інструмент тиску на Україну. Цей інструмент працює і без визнання, – додав Денис Казанський.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я