Ви тут: ДОНБАС Бойовик з Каховки отримав дев’ять років тюрми за служіння окупантам

Бойовик з Каховки отримав дев’ять років тюрми за служіння окупантам

Сергій Петренко

203

Вирок Сергію Степаньку набрав законної сили.

Херсонський міський суд заочно визнав винним уродженця с. Червона Поляна колишнього Чаплинського району, жителя Каховки Сергія Степанька в участі в терористичній організації і призначив дев’ять років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок від 10 грудня 2021 року набрав законної сили в січні цього року.

Як вказано у вироку, в жовтні 2014 року Сергій Степанько прибув до смт Віргульовка Луганської області та за власною ініціативою вступив до лав терористичної організації «ЛНР». До березня 2015 року він брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних сил України і співробітників правоохоронних органів на посаді механіка-водія бойової машини «БТР».

На початку вересня 2015 року він вступив до іншої терористичної організації – «ДНР», у складі якої до 20 березня 2017 року сприяв її злочинній діяльності. Зокрема, Сергій Степанько ремонтував броньовану техніку та техніку військового призначення для російських окупантів, брав участь у патрульно-постовій діяльності незаконних збройних формувань (охорона тренувального полігону воєнізованих підрозділів «ДНР», чергування на блок-постах на лінії зіткнення на непідконтрольній українській владі території Донецької області), доставляв членів військового угрупування «Песняры» терористичної організації «ДНР» до лінії зіткнення для їх участі у бойових діях проти української армії.

В суді цивільна дружина бойовика та російського колаборанта розповіла, що проживала з ним до травня 2014 року. Потім Сергій Степанько нібито поїхав на заробітки до Росії. У липні 2014 року він телефонував дружині та повідомив, що перебуває у Донецьку в батальйоні «Восток» (т. зв. «ДНР»), де працює водієм вантажної машини. Розповідав, що має автомат. Востаннє він з нею зв`язувався у 2018 році. Також у соціальній мережі обвинувачений хизувався перед дружиною «медаллю за оборону» Слов’янська.

За інформацією СБУ, зараз Сергій Степанько переховується від правосуддя на території ОРДЛО. Його оголошено у розшук для затримання і притягнення до відповідальності згідно рішення суду.

джерело світлини: сайт Миротворець

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я