Про це йдеться в розпорядженні першого заступника голови Херсонської облдержадміністрації.

З вівторка, 19 жовтня, повністю припиняється робота КПВВ “Чаплинка” на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Про це йдеться в розпорядженні першого заступника голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Шибаєва від 8 жовтня, оприлюдненому на офіційному сайті ХОДА.

У документі вказано, що це питання пройшло погодження Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, також враховані пропозиції адміністрації Державної прикордонної служби.

Ми звернулись до пресслужби Міністерства з питань реінтеграції ТОТ. Проте там відповіли, що інформацію про закриття КПВВ “Чаплинка” вони не підтверджують.

Натомість у Держприкордонслужбі України нам повідомили, що готуються до остаточного закриття цього пункту.

Нагадаємо, що КПВВ “Чаплинка” закрили на ремонт 7 червня 2021 року. Його мали завершити за 2 тижні, проте згодом ремонт відтерміновували декілька разів — до 18 жовтня. Пов’язували це з проведенням робіт з модернізації систем контролю за перетинанням адмінмежі особами та транспортними засобами. Виглядає дивно, навіщо тепер закривати пункт, на якому, за офіційними повідомленнями, щойно провели модернізацію.

З пропозицією про закриття КПВВ “Чаплинка” представництво президента України в Криму виступало ще в 2017 році.

– Навіщо нам утримувати два пункти пропуску – “Каланчак” і “Чаплинка” – на відстані декількох кілометрів один від іншого тільки тому, що так зробили росіяни? Я думаю, що, з огляду на питання національної безпеки, є розуміння з боку силових структур, там повинен бути один пункт пропуску, – так коментував цю пропозицію тодішній представник президента в АР Крим Борис Бабін.

За даними Держприкордонслужби, закриття КПВВ “Чаплинка” не вплинуло на загальний пасажиропотік – до початку “ремонтних робіт” цей пункт за добу перетинало від 8 до 10 людей та 1-2 транспортних засоби.

Зараз на адмінмежі продовжують цілодобово працювати пункти “Каланчак” у Скадовському районі і “Чонгар” у Генічеському районі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я