Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “Хуліганство”.

[Оновлено 4 жовтня]

“Геть Коваленка! Депутати — запроданці! Парку – бути і вам нас не зламати!” – з таких вигуків і штовханини, яка перейшла у бійку 30 вересня почалось пленарне засідання сесії Новокаховської міськради.

Учасниками ще небачених тут протестів стали місцеві активісти і команда Ігоря Токовенка, кандидата у народні депутати України на позачергових виборах 31 жовтня. Приводом для них став розгляд проєкту рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки на місці руїн колишнього готелю “Дружба” на проспекті Дніпровському, 44. Його власник вирішив збудувати на цьому місці житлову багатоповерхівку, але це не сподобалось учасникам протестів. На їхню думку, забудова на місці руїн є “спробою знищення прибережного парку”.

Працівники КП “Муніципальна охорона” викликали поліцію і спробували заспокоїти активістів. Після цього муніципали почали виводити їх із сесійної зали силою. Між ними сталась сутичка, в якій постраждав директор цього комунального підприємства Микола Волков.

Разом із муніципалами в сесійній залі перебували члени одіозної громадської організації “Ніхто, крім нас” на чолі з Русланом Агаєвим, які зараз називають себе “борцями з фашизмом”. Вони поводили себе дуже агресивно: принижували присутніх, а один із “антифашистів” плюнув у смартфон однієї з депутаток міськради. Частина з цих “героїв” нині є обвинуваченими в кількох кримінальних справах за нанесення умисних тілесних ушкоджень і участі в масових заворушеннях, які розглядаються в Олешківському районному і Новокаховському міському судах.

Саме ж пленарне засідання під час сутичок з активістами і членами ГО “Ніхто крім нас” тривало, а депутати продовжували голосувати за питання порядку денного.

– Після початку планового засідання міськради до сесійної зали зайшов громадянин з групою інших невідомих чоловіків. Очільник групи почав в гучномовець викрикувати ганебні гасла та іншим чином перешкоджати роботі присутніх на сесії. Директор КП “Муніципальна охорона”, в функції якого входить охорона громадського порядку в будівлі міськради, намагався вивести з зали правопорушника. Однак, останній вдарив його в обличчя, чим спричинив тілесні ушкодження. Після цього група невідомих громадян покинула адмінбудівлю в невідомому напрямку, – таку версію подій в міськраді озвучили в пресслужбі обласного главку Національної поліції України, не згадавши про роль у цих подіях ГО “Ніхто, крім нас”.

За словами начальника Каховського райвідділу поліції Вадима Парфентьєва, правопорушником виявився житель іншої області, який зареєстрований кандидатом в депутати на довиборах у Верховну Раду по 184 округу.

– Дана подія кваліфікована за ч. 3. ст. 296 Кримінального кодексу “Хуліганство”, а саме – грубе порушення громадського порядку, пов’язане з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов’язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії. Санкція статті передбачає покарання в виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років, – наголосили в пресслужбі обласного главку НПУ.

Сам же кандидат у нардепи Ігор Токовенко заявив, що це не він, а поліція разом із муніципальною охороною напала на сесії на людей, які протестували проти забудови парку.

– Сьогоднішній інцидент — це прикрість і ганьба, – сказав міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. – Місто не заслужило на таку поведінку людей, тим більше, не місцевих. Ми в Новій Каховці самі розберемося — і з “Дружбами”, і з усім іншим. Але очевидно, що не можна заморозити стан території і не вносити жодних змін. Якби ми так діяли, в місті б досі не було супермаркетів, яхтклубу, готельних комплексів, нових промислових підприємств — нічого! Але, на жаль, діалог усім цим людям не потрібний. Хоч би прийшов цей кандидат у нардепи і спитав, які є проблеми у Новій Каховці. Я б йому фотографії міста подарував.

Як пояснив Володимир Коваленко “Новому дню”, колишній готель “Дружба” за майже 30 років змінив більше п’яти власників.

Так до початку забудови виглядав готель “Дружба”. Джерело: http://nk-online.com.ua/186720-2/

– Так, там планується побудувати багатоповерховий житловий будинок, з паркінгом. Усі квартири будуть виходити на Дніпро. Також забудовник бере на себе як соціальне навантаження облаштування пляжу біля “Дружби”. Це буде одна з родзинок нашого міста, – сказав він.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я