30 вересня її можуть призначити першою заступницею міського голови.

Заступниця міського голови Каховки Галина Гондарева за 25 років не змогла пройти процедуру визнання свого диплому про вищу освіту. Про це йдеться у відповіді міського голови Віталія Немерця на наш запит про освіту посадовців Каховської міськради.

“Галина Гондарева у 1989 році закінчила середнє ПТУ №38 м. Києва з відзнакою за професією секретар-машиністка, присвоєно кваліфікацію машиністки другого розряду. У 1996 році закінчила [заснований у 1995 році, – прим. автора] Московський психолого-соціальний інститут за спеціальністю педагогіка та методика початкової освіти з правом працювати соціологом”, – повідомив Віталій Немерець.

Він зазначив, що станом на сьогодні Галина Гондарева не пройшла процедуру визнання диплому московського інституту, відомої раніше як нострифікація. Раніше чиновниця працювала директоркою каховської школи №4 та шкільним психологом. А 30 вересня її планується призначити першою заступницею міського голови Каховки.

Крім Гондаревої диплом училища серед топ-посадовців Каховської міськради має лише заступниця міського голови Галина Лобунько. Всі інші їх колеги мають дипломи про вищу освіту українських вузів.

джерело: відповідь на інформаційний запит

– На відміну від головних спеціалістів або начальників відділу міськради для виборних посад, якою є заступник міського голови, законодавством не встановлено жодних вимог, зокрема, кваліфікаційних. Тож ними можуть бути люди навіть з освітою на шкільному рівні. Це не є порушенням, – прокоментувала начальниця відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю Каховської міськради Оксана Іотова.

Втім, як радять експерти порталу “Децентралізація”, на посади заступників міських голів “бажано відбирати кандидатів за наявністю знань та досвіду, необхідних для якісного виконання відповідних функцій”.

Залишається відкритим питання — як вдавалось Галині Гондаревій без проходження процедури визнання диплому московського вузу влаштуватись шкільним психологом і директоркою школи. Не змогли надати відповідь на нього й опитані нами співробітники управління освіти Каховської міськради.

За українським законодавством, не потребують процедури визнання дипломи про освіту громадян колишнього СРСР, видані до 15 травня 1992 року. Решта дипломів повинні пройти цю процедуру, яка включає: перевірку автентичності документів, підтвердження статусу освітньої установи та/або освітньої програми, оцінки кваліфікації або періоду навчання, встановлення еквівалентності освітньому або освітньо-професійному ступеню в Україні, академічних та/або професійних прав.

Нагадаємо, що Галину Гондареву призначили заступницею міського голови Каховки в листопаді 2020 року.

Світлина Олександра Глущенка

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я