Місцеві чиновники назвали це “дійсно важливим питанням для міста”.

З другої спроби Каховська міськрада дала звання “Почесний громадянин міста Каховка” громадянину Швеції, почесному консулу Швеції в Україні, генеральному директору ТОВ “Віндкрафт Україна” Карлу Олофу Річарду Стурену. Це рішення прийняли на позачерговій сесії міськради 16 вересня.

На підтримку цього рішення виступили місцеві чиновники. З їхніх слів виходило, що ініціатором надання почесного звання Карлу Стурену стала команда міського голови Віталія Немерця. За словами заступника мера Івана Орєхова, Стурен виступає меценатом і спонсором багатьох заходів. Зокрема, завдяки шведському бізнесмену 18 вересня на Дні міста виступить відомий співак Олександр Пономарьов.

Карл працює в Каховці з 1996 року, коли він створив компанію “Чумак”. Завдяки йому в нашому місті створили й інші підприємства — “Грін Тім”, “Уніфер”, “Каргілл”, “Скандітекс”. Усі вони лише за 8 місяців цього року сплатили податків до бюджету громади на 43,7 млн грн, – сказав Іван Орєхов.

Дійсно важливим питанням для міста” назвала надання звання Карлу Стурену секретар міськради Ірина Гончарова. А в кулуарах міськради чиновники пояснювали, що дуже поспішали, щоб урочисто вручити це звання під час святкування Дня міста.

Нагадаємо, що на попередній сесії міськради 26 серпня не вистачило 2 голосів для прийняття рішення по Карлу Стурену.

– Ми тоді голосували проти, оскільки нам ніхто не пояснив, хто ініціатор надання цього звання, за які такі заслуги. Тим більше, що постать Стурена в Каховці доволі неоднозначна. На минулій сесії жодного слова на його підтримку не пролунало. І міський голова, і всі його заступники ніби води в рота набрали. Натомість після сесії нас почали ледь не щодня викликати до них “на килим” і наполягати на тому, щоб ми проголосували “за”, – на умовах анонімності розповіли депутати міськради з однієї з провладних місцевих партій.

Нинішнього міського голову Віталія Немерця у Каховці багато хто вважає ставлеником Карла Стурена. Останній народився у 1974 році в Стокгольмі. Сам він розповідав, що у Каховці проживає не з 1996, а з 1994 року. А успішність його бізнесу в Україні багато хто пов’язує з вдалою дружбою з “потрібними людьми”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я