Закон забороняє посадовцям такого рівня суміщати свою службову діяльність з іншими посадами та займатися підприємницькою діяльністю.

Затверджений старостою села Стрілкове Генічеської громади ще наприкінці грудня 2020 року Юрій Пуделко досі продовжує суміщати свою діяльність з посадами в комерційних структурах. До того ж він продовжує мати незадекларовані корпоративні права в різних підприємствах. Інформація про це міститься в аналітичній системі YouControl та Єдиному державному реєстрі юридичних осіб.

Зокрема, він є керівником зареєстрованого в Стрілковому ТОВ “Науково-виробниче підприємство “Геологічні технології України”, херсонського ТОВ “Науково-промислове підприємство “Технологія” і генічеського обслуговуючого кооперативу “Об’єднання громадян дачного містечка “Прозоре джерело”. Також він є одним із кінцевих бенефіціарних власників ТОВ “Експортно-імпортна компанія “Юг-Інвест”, ТОВ “Арабатські терми” та інших.

У той же час в єдиній поданій ним декларації за 2020 рік нічого цього не вказано. Судячи з цього документу, експідприємець Юрій Пуделко разом зі своєю дружиною весь минулий рік були безробітні і не мали жодної копійки доходів. А з усього наявного майна староста вказав лише “Тойоту” RAV4 2001 року випуску. Це зацікавило Національне агентство з питань запобігання корупції, яке 24 червня повідомило про взяття декларації старости Стрілкового в перевірку “на підставі повідомлень про можливе недостовірне декларування”. На момент підготовки цього матеріалу результати перевірки ще не оприлюднили.

– Пан Пуделко в деяких комерційних структурах залишається комерційним директором, а в деяких – має корпоративні права. Це мало бути відображене у декларації, яку він подавав, але він її не відобразив, – нагадав в інтерв’ю IPC-Генічеськ активіст громадської організації “Центр розвитку демократії і права” Олександр Тарасов.

Разом із іншими активістами він уже закликав Генічеську міськраду відсторонити Юрія Пуделка від посади. Та ж обмежилась прийняттям 18 червня рішення про створення тимчасової депутатської комісії з перевірки інформації про суміщення посад старостою Стрілкового, але про результати її роботи досі нічого не відомо.

Попри затвердження Пуделка старостою ще 23 грудня, фактично він приступив до своїх повноважень лише на початку лютого 2021 року. Причому, у своїй лаконічній заяві про призначення він примудрився зробити купу помилок.

джерело: відповідь на інформаційний запит

За інформацією Генічеської міськради, в липні Юрій Пуделко отримав зарплату в майже 20,5 тисяч грн. У травні йому нарахували разом із премією та усіма надбавками майже 31 тис. грн, у квітні — майже 27 тис. грн.

джерело: відповідь на інформаційний запит

Нагадаємо, що спочатку на посаду старости Стрілкового міський голова Генічеська Олександр Тулупов пропонував юрист-консульта колишньої Стрілківської сільради Світлану Наверську. Однак її кандидатуру не підтримали. Самі жителі села пропонували призначити старостою іншу співробітницю сільради Ельмаз Самойленко. Проте депутати міськради вирішили обрати Юрія Пуделка, який раніше кілька разів безуспішно балотувався на посаду сільського голови в Стрілковому. А на останніх виборах він балотувався в депутати Генічеської міськради від партії “Слуга народу”, де за нього проголосували лише 102 виборці.

За Законом “Про місцеве самоврядування в Україні”, староста не може суміщати свою службову діяльність з іншими посадами, в тому числі на громадських засадах, займатися підприємницькою діяльністю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я