Автобусне перевезення відбуватиметься в межах підконтрольної уряду території України від КПВВ до лінії розмежування та у зворотному напрямку.

Мінреінтеграції запускає безкоштовні автобуси між КПВВ та лінією розмежування з тимчасово окупованими Росією територіями Донецької, Луганської областей та Криму. Скористатися ними зможуть громадяни, які перетинають лінію дотику без транспортного засобу.

Такий проєкт постанови схвалив Кабінет міністрів України на своєму засіданні 28 липня, передає пресслужба міністерства.

“Документ, який було прийнято сьогодні на засіданні Уряду, дозволить забезпечити нашим громадянам, які прибувають з тимчасово окупованих територій України не автівкою, нормальне пересування до КПВВ. Ця послуга абсолютно безкоштовна”, – сказав генеральний директор Директорату реінтеграції та гуманітарного розмінування Денис Тацій.

У міністерстві нагадали, що з початком російської агресії проти України у 2014 році на лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях та на адмінмежі з Кримом було встановлено КПВВ. Втім досі не вирішеною залишається проблема організації переміщення громадян, які перетинають лінію розмежування та адмінмежу без транспортного засобу. Йдеться, зокрема, про жінок з дітьми, людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Автобусне перевезення відбуватиметься в межах підконтрольної Уряду території України від КПВВ до лінії розмежування та у зворотному напрямку.

Забезпечувати автобусне перевезення буде державне підприємство “Реінтеграція та відновлення”, яке належить до сфери управління Мінреінтеграції.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я