Місто стало учасником навчально-практичної програми “Правоспроможна громада”.

Дослідження правових потреб місцевих жителів розпочали у Каховській громаді. Це стало можливим завдяки участі міста в навчально-практичній програмі “Правоспроможна громада”.

На рівні всієї нашої територіальної громади цю тему ще ніхто не досліджував. Більше того — багато хто не розуміє, а які взагалі є потреби у людей. Вже перші наші опитування виявили, що вони здебільшого не знають про ті можливості, які у них є. Приміром, де можна отримати необхідну правову допомогу та іншу підтримку. Взагалі, якісних досліджень правових потреб в Україні проводилося дуже мало. В нашій області подібну роботу кілька років тому провели в Херсоні, ось і все, – розповіла координаторка ініціативної групи, голова правління громадська організація “Фонд розвитку Каховської громади” Ольга Радіонова.

За її словами, місто стало одним із переможців цієї програми в 2021 році.

Наша ініціативна група пройшла навчання, ми розробили 5 видів інструментарію, концепцію дослідження, захистили її, виграли грант і приступили до роботи. За її результатами ми представимо інструменти, завдяки яким можна розширити правові можливості місцевих жителів і розробити програму для задоволення попиту на правові послуги. З нею ми зможемо взяти участь у другому етапі проєкту, – сказала Ольга Радіонова.

Програма “Правоспроможна громада” впроваджується Українською школою практичних знань з питань доступу до правосуддя на базі мережі правових клубів Pravokator і адмініструється Мережею правового розвитку за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, Української фундації правової допомоги, Координаційного центру з надання правової допомоги.

Для проекту “Правоспроможна громада” в Каховці навіть розробили ексклюзивні авторські дерев’яні двосторонні магніти, які отримають всі опитувані жителі громади!

До ініціативної групи проєкту в Каховці увійшли ГО “Фонд розвитку Каховської громади”, “Медіа клуб громадського діалогу “Європростір”, Центр надання адмінпослуг, місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Міський центр соціальних служб Каховської міськради.

У 2021 році для участі у програмі претендувало 13 громад, а переможцями стали лише 5.

Світлини: Ольга Радіонова

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я