Вже восени його можуть відкрити для водіїв і пішоходів.

Завершити реконструкцію мосту через Північно-Кримський канал у Таврійську Каховського району планують не в кінці року, а значно раніше. Про це останнім часом багато говорять у Новій Каховці і самому Таврійську. Місцеві жителі навіть озвучують терміни: нібито відновити рух транспорту на цьому мосту можуть уже в кінці серпня, напередодні Дня Незалежності.

– Дійсно, ми плануємо завершити всі роботи. До осені. І ми, і підрядник зацікавлені в тому, щоб здати цей об’єкт достроково. До того ж, зараз усі роботи ведуться там з випереджанням графіку, – прокоментував начальник Служби автомобільних доріг у Херсонській області Микола Савченко.

– Нас цілком задовольняють темпи роботи будівельників. Вони працюють без вихідних, не прокурюючи жодної хвилини. Тож цілком можливо, що вони можуть здати об’єкт раніше строку, – доповнив міський голова Таврійська Микола Різак.

– Ми виконуємо роботи з випередженням графіку і цілком можемо здати міст раніше строку. Тягнути з цим ми не будемо, але неодмінно з дотриманням усіх технологій, – сказав керівник проєктів з будівництва мостів ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком” Анатолій Нешта.

За його словами, гарантія на прольоти нової прогонової будови мосту буде 100 років. Зараз тут відбувається великовузлове збирання її металевих елементів.

Після завершення реконструкції міст відповідатиме сучасним навантаженням, а проїзд для автотранспорту та пропуск пішоходів буде безпечним та комфортним, зокрема, завдяки розширенню габариту проїзду до 9 м та ширини тротуару до 1,8 м, – додав Анатолій Нешта.

Нагадаємо, що міст через Північно-Кримський канал у Таврійську збудували в 1956 році. Його визнали аварійним ще в 1991 році. З 15 березня 2021 року його закрили на реконструкцію. Тендер на виконання робіт вартістю майже 92 млн грн виграло маріупольське ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком”.

Найбільші незручності перекриття мосту доставило жителям місцевих громад — Каховки, Таврійська і Нової Каховки. Щоб дістатись до місця призначення їм доводиться пішки проходити по тимчасовому мосту через канал і вже потім сідати в таксі або рейсовий автобус.

Водії ж автівок змушені об’їжджати розбитими дорогами через села Коробки і Цукури.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я