Це стосується всіх каналів України.

Кабінет міністрів України створив Державне агентство з меліорації і рибного господарства. Про це йдеться в його рішенні №539 від 24 травня, оприлюдненому на урядовому порталі.

Нову структуру вирішено створити на базі тепер уже колишнього Державного агентства рибного господарства України.

Це історична подія, – написав на своїй сторінці у Фейсбуці міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко. – Неефективне управління та відсутність за роки незалежності фокусу влади на проблемах галузі призвело до деградації систем іригації та дренажу. Віднині меліорація є невід’ємною частиною Мінагрополітики. Одним зі стратегічних завдань міністерства є відродити та інтегрувати повноцінну меліорацію в аграрну політику країни”.

“Це історична подія”.

За словами міністра, у 2021 році його команда запустить пілотний проєкт з відновлення зрошувальних систем на півдні України. Залучати до нього він пообіцяв як державний так і приватний капітал. Водночас готується до розгляду у Верховній Раді законопроєкт про об’єднання водокористувачів.

“Питання меліорації (читай – Північно-Кримський канал) передані Держрибагентству. Шляхом … перейменування органу. І передачі йому повноважень Держводагентства з меліорації. З усіма наслідками, що випливають у прямому сенсі цього слова”, – так відрегував у Фейсбуці на цю новину експредставник президента в АР Крим Борис Бабін.

Надаємо, що раніше повідомлялося про намір уряду терміново передати Північно-Кримський канал з Держводагентства в Держрибагентство.

“Задам одне ріторичне питання – навіщо Північно-Кримський канал прем’єр-міністр України Денис Шмигаль терміново хоче передати людям, які по маківку макнуті у “плідну співпрацю із російськими колегами на Азові”?”, – ще в квітні цікавився Борис Бабін.

Як відомо, після окупації Криму на півострові відчувають нестачу води. Попри те, що води для побутових потреб там достатньо, російські окупанти використовують її для діяльності свого військового контингенту та підприємств військово-промислового комплексу.

Як днями визнав президент України Володимир Зеленський, у будь-який момент до кінця вересня 2021 року можлива ескалація війни з Росією. Він підкреслив, що не виключає морських операцій, ескалацію з боку окупованих регіонів Донеччини та Луганщини і з боку білоруських кордонів. За його словами, спроба РФ побудувати наземне сполучення з тимчасово окупованою нею Кримом може закінчитися повномасштабною війною.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я