НАЗК вимагає провести службове розслідування і притягнути Руслана Романенка до відповідальності.

Корупційне правопорушення в діях першого заступника міського голови Каховки Руслана Романенка виявило Національне агентство з питань запобігання корупції. Припис міському голові Каховки Віталію Немерцю з вимогою усунути це порушення, провести службове розслідування та притягнути посадовця до відповідальності в НАЗК внесли 26 квітня. Інформація про це розміщена на офіційному сайті агентства.

Джерело: сайт НАЗК

За нашою інформацією, Руслана Романенко звинувачують у порушенні ч. 5 ст. 36 Закону “Про запобігання корупції”, в якій прописані вимоги запобігання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю у посадовця підприємств чи корпоративних прав. Тобто, після свого призначення на посаду в органі місцевого самоврядування Руслан Романенко був зобов’язаний протягом 30 днів передати корпоративні права іншій особі.

5 травня ми звернулись до пресслужби НАЗК з проханням надати інформацію щодо виявлених порушень. Проте відповіді поки не отримали.

Прокоментувати ситуацію ми також попросили міського голову Віталія Немерця.

НАЗК надіслали нам документ, ми його зареєстрували і почали перевірку. Про які саме порушення там йдеться, я не пам’ятаю. Але після перевірки ми оприлюднимо всю інформацію. У нас секретів нема, – відповів він.

Як повідомляв Європростір, одразу два заступника міського голови Каховки — Руслан Романенко і Галина Гондарева – після свого призначення досить довгий час продовжували суміщати службову діяльність з іншими посадами. Хоча подібне сумісництво, в тому числі на громадських засадах, є прямим порушенням Закону “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Каховська міськрада призначила Руслана Романенка і Галину Гондареву заступниками міського голови 20 листопада 2020 року. Згідно ст 10 Закону “Про службу в органах місцевого самоврядування” це рішення є автоматичною підставою для початку їхніх трудових відносин з роботодавцем та повноважень посадовців. Проте Гондарева продовжувала суміщати службову діяльність зі своєю старою посадою директорки Каховської школи №4. А Романенко в грудні ще залишався власником і співвласником біля 10 приватних підприємств, головою громадської організації “Дніпро-Каховка” і місцевої організації партії “Батьківщина”.

Схоже порушення у 2018 році допустив після свого призначення тодішній заступник міського голови Олег Потоскуєв. НАЗК тоді теж направила припис міському голові з вимогою провести службове розслідування і звільнити Потоскуєва з посади за ненадання ним у належний строк згоди на проведення спецперевірки.

Проте тодішнє керівництво міста звільняти його не захотіло. За це порушення Потоскуєву оголосили догану і звільнили з посади начальника відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю міськради Олега Куліду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я