Натомість на небажання іншого посадовця говорити державною мовою у місті закрили очі.

“Зробити висновки” з поведінки нещодавно призначеного керуючого справами виконкому Новокаховської міськради Віталія Кубатка закликав депутат міськради від партії “За майбутнє” Андрій Рашевський. Він заявив, що його колег обурили вітання чиновника в соцмережах з 23 лютого. “А чего стесняться? Мужики, всех с праздником!!!” – написав Кубатко.

Ця людина свого часу паплюжила український прапор і мала стосунки з СБУ. Він колаборант і не приховує своїх колаборантських поглядів. Але нас переконали, що після призначення на посаду керуючого справами Кубатко буде обтяжений посадовими обов’язками і “притухне”. Та так і не “притух”. А тепер ще й закликає всупереч законодавству “справжніх мужиків” на все “забити” і святкувати. При тому, що він не служив ані в радянській, ані в російській арміях, – заявив Андрій Рашевський під час пленарного засідання сесії міськради 4 березня.

Обраний від “Опозиційної платформи — За життя” секретар міськради Дмитро Васильєв запропонував Кубатку дати пояснення, але той відмовився. Водночас сам Васильєв під час сесії розмовляв російською і у відповідь на зауваження деяких депутатів, відмовився переходити на державну мову.

На какой говорю, на такой и говорю. Регламент горсовета позволяет мне говорить на русском языке, – різко заперечив секретар міськради.

Цікаво, що ті самі депутати, яких обурила поведінка Віталія Кубатка, почали виправдовувати Васильєва.

Дмитро — справжній патріот України. Дайте трохи часу, буде розмовляти українською! – переконані вони.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства, українська є обов’язковою для органів державної влади, місцевого самоврядування та публічних сфер.

Що ж стосується 23 лютого, то в цей день відзначають День армії у Росії та деяких інших країнах колишнього СРСР. В Україні ж День захисника вже не перший рік відзначається 14 жовтня.

– У багатому на подвиги літописі українського воїнства безліч битв і дат, гідних стати Днем захисника Вітчизни. Я наголошую, Україна ніколи більше не буде святкувати це свято з військово-історичного календаря сусідньої країни. Ми будемо вшановувати захисників своєї Вітчизни, а не чужої, – так пояснював президент України Петро Порошенко, виступаючи на День Незалежності в 2014 році.

Віталій Кубатко був депутатом Новокаховської міськради минулого скликання від “Опоблоку”. Керуючим справами виконкому його призначили 17 листопада 2020 року.



НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я