На початок робіт у 2008-2010 роках витратили близько 2 мільйонів гривень.

Безперспективною визнали проєкт будівництва “школи майбутнього” в Любимівці Каховського району. Про це заявив селищний голова Сергій Коновалов.

Будівництво цієї школи запланували ще в 2008 році. З бюджетів різних рівнів виділили близько 2 млн грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації і на початок робіт. Сам проєкт виявився такий об’ємний, що його доводиться зберігати одразу в 10 мішках. Також встигли вирити котлован для стічних вод. Усе. Вже більше 10 років на цьому проєкті поставлений хрест, – розповів він.

Тоді селищна рада встигла передати земельну ділянку для будівництва нової школи площею 3,57 га на праві постійного користування відділу освіти Каховської райдержадміністрації. Для вивчення ситуації, що склалась на цьому незавершеному будівництві, голова РДА нещодавно створив комісію. Водночас постало питання щодо повернення ділянки громаді, щоб у подальшому вона могла самостійно приймати рішення з її подальшого використання, – доповнив заступник голови РДА Андрій Сєров.

24 лютого селищна рада вирішила прийняти назад вказану земельну ділянку і затвердила акт приймання-передачі незавершених капітальних інвестицій у “школу майбутнього”.

Ми давно плануємо на місці гучно розпіареної свого часу школи створити сучасний стадіон, за відсутність якого і мене, і мого попередника неодноразово критикували виборці. Тож ми зацікавлені у поверненні земельної ділянки громаді. Пообіцяв нам допомогти з виділенням коштів з державного бюджету на будівництво стадіону й народний депутат Володимир Іванов. Мені здається, що це найкращий варіант. Адже більше 3 га землі не використовується за призначенням. Та й сам виготовлений проєкт “школи майбутнього” уже давно втратив свою актуальність, – додав Сергій Коновалов.

Ініціаторами державної цільової соціальної програми “Школа майбутнього”, яку планували реалізувати протягом 2007-2010 років, були уряд на чолі з тодішнім прем’єр-міністром Віктором Януковичем та Міністерство освіти і науки, яке тоді очолювали Станіслав Ніколаєнко та Іван Вакарчук.

На реалізацію програми передбачили 163,5 млн грн, за цінами 2007 року. За ці кошти запланували побудувати “школи майбутнього” в Криму, Донецькій, Кіровоградській, Тернопольській та Херсонській областях. Деякі з них навіть встигли відкрити — зокрема, в нині окупованій Ялті.

На фото: Любимівському закладу дошкільної, повної загальної середньої освіти №1 так і не судилося перетворитися на “школу майбутнього”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я