Востаннє кошти йому виділяли в 2019 році.

Відновити фінансування громадського формування з охорони громадського порядку “Щит” вирішила Каховська міськрада. Затвердженою 28 січня міською програмою підтримки його діяльності на 2021 рік передбачили виділити з місцевого бюджету 540 тис. грн, які направлять на грошове заохочення і сплату єдиного соціального внеску членам формування. Проте за затвердженими на тій же сесії міськради змінами до бюджету “Щит” поки отримає 250 тис. грн.

Востаннє нас фінансували у 2019 році. На жаль, торік втрутились потойбічні сили на чолі з тодішнім міським головою Андрієм Дяченком і “Щит” ледь не занепав. Хоча нам усе одно вдавалося патрулювати вулиці, спочатку на вихідних, а потім щовечора, – прокоментував голова формування Петро Матвієнко.

За його словами, суми в 250 тис. грн недостатньо для діяльності “Щита”. Однак депутати міськради пообіцяли в подальшому виділити, за можливості, більше коштів.

Ми будемо й надалі патрулювати місто щовечора. Тим більше, що зараз кількість дільничних поліції різко скоротили. Приміром, на житломасиві Свєтлово раніше було 4 дільничних, тепер — лише 1, – додав Петро Матвієнко.

Формування “Щит” діє в Каховці з 2004 року. Торік його члени спільно з працівниками поліції здійснили 82 рейди, за підозрою в скоєнні злочинів затримали 56 осіб і розкрили 14 злочинів.

Колишнє керівництво Каховки не бажало підтримувати діяльність громадського формування і пропонувало створити замість нього муніципальну поліцію. Натомість у місті створили відділ контролю за додержанням законодавства про працю, благоустрій та паркування міськради. Як запевняли тоді чиновники, за його допомогою вони успішніше боротимуться зі стихійною торгівлею та зможуть наповнювати від штрафів місцевий бюджет. На жаль, вони забули уточнити, коли саме все це вдасться втілити в реальність.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я