Звернення до обласного управління СБУ зареєстрували депутати однієї з фракцій Херсонської міськради.

Перевірити інформацію з приводу антиукраїнської діяльності радника-консультанта міського голови Херсона Бориса Вєйшторта попросили у своєму зверненні до обласного управління СБУ депутати фракції “Європейська солідарність” Херсонської міськради. У ньому вони також попросили з’ясувати, чи є Вєйшторт на сьогодні громадянином Російської Федерації.

Бориса Вєйшторта призначили радником-консультантом міського голови Херсона на громадських засадах 27 січня. За інформацією херсонського видання “Мост”, у Херсоні він з’явився у 2019 році, а до цього жив у тимчасово окупованій Росією Керчі.

За даними з російського Єдиного державного реєстру індивідуальних підприємців, у 2015 році Борис Вєйшторт у Криму почав вести підприємницьку діяльність за російським законодавством. На тимчасово окупованому півострові він займався бізнесом до 2019 року і роздавав лояльні до окупаційної влади інтерв’ю пропагандистським російським ЗМІ. В уявленні Вєйшторта Україна була цілком “фашистською” державою, про що він навіть писав вірші, які розміщував на сайті stihi.ru.

Також у Криму Борис Вєйшторт засвітився у скандальній історії. Його компанія була однією з тих, що будували житло для мешканців Керчі, яких переселяли через будівництво “Кримського мосту”. Фірма Вєйшторта “кинула” на гроші робітників, котрі працювали на будівництві. В базі даних рішень та справ судів загальної юрисдикції РФ можна знайти “апеляційну постанову” так званого “Верховного суду Криму”, з якої виходить, що тамтешня окупаційна влада звинувачує Вєйшторта у шахрайстві.

За даними YouControl, Борис Вєйшторт з 2007 року очолює Керченську профспілку працівників торговельного та риболовецького флоту, з 2011 є директором і співзасновником керченського приватного підприємства “ВБ Консалтінг Груп”, з 2013 року – директором комунального підприємства “Аршинцевосервіс” Керченської міськради, з 2019 року — засновником і директором херсонського ТОВ “Югспецстройіндустрія”, а також головою і співзасновником зареєстрованої в Херсоні громадської організації “Крим — це Україна!”, з 2020 року — редактором херсонської газети “Вісник переселенця”.

За даними окупаційної “виборчої комісії Криму” 16 червня 2014 року Бориса Вєйшторта включили до складу “територіальної виборчої комісії Керчі”.

Фото: зі сторінок у соцмережах Бориса Вєйшторта.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я