Крім чотирьох заступників у міського голови в штаті буде ще два радники.

Додаткові 3,2 млн грн на зарплату чиновників у 2021 році виділила Каховська міськрада. За словами начальника фінансового управління міськради Олександра Гончарова, пов’язано це зі збільшенням чисельності апарату виконавчого комітету. Зокрема, 3 штатні одиниці додали до управління культури та туризму, 5,5 — до управління праці та соцзахисту населення. Збільшена кількість посадовців у юридичному відділі, загальному відділі та деяких інших.

Міськрада вирішила створити й нову структуру – патронатну службу. Тож, на додачу до керуючого справами виконкому і чотирьох заступників у міського голови в штаті будуть 2 радники. Причому, голосували за це рішення в тому числі й ті депутати, які в минулому скликанні міськради нещадно критикували попереднього міського голову за його “армію” радників. Хоча, на відміну від нинішнього очільника, попередні радники не перебували в штаті виконкому і не отримували зарплату з коштів платників податків.

Не може похвалитись нинішня міськрада й чітким баченням своєї кадрової політики. Лише 22 грудня 2020 року вона прийняла рішення про створення управління комунального майна, інфраструктури старостинських округів чисельністю 19,5 штатних одиниць. Але вже 28 січня створювати його передумала: замість нього в міськраді з’явиться відділ забезпечення діяльності старост в старостинських округах та внутрішнього контролю на 8 штатних одиниць.

Загальна чисельність чиновників збільшується з 138,5 станом на 1 липня 2020 року до 168 на 1 лютого. Хоча спочатку їхню кількість планували зробити ще більшою — до 172.

Ми вирішили, що 19,5 одиниць у новоствореному управлінні — забагато і запропонували обмежитись вісьмома. Зміниться й напрямок діяльності відділу забезпечення діяльності старост: там будуть спеціалісти з питань внутрішнього аудиту, з підготовки і супроводу грантових проєктів, з ведення військового обліку призовників. Частина нових штатних одиниць працюватиме віддалено і обслуговуватиме села нашої громади: зокрема, спеціалісти відділу реєстрації місця проживання осіб, – пояснила новопризначена начальниця відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю міськради Оксана Іотова.

Як ми вже повідомляли, 20 листопада 2020 року Каховська міськрада призначила чотирьох заступників міського голови. Однак двоє з них протягом грудня і січня в порушення законодавства суміщали чиновницьку посаду зі своїми попередніми місцями роботи.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я