Рішення про закриття Чаплинського районного центру первинної медико-санітарної допомоги викликало величезний резонанс.

Подати до суду на Каховську районну раду пригрозив директор департаменту охорони здоров’я Херсонської облдержадміністрації, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, здорового способу життя та курортно-туристичної діяльності облради, депутат облради від партії “Слуга народу” Віктор Короленко. Таку реакцію у нього викликало прийняте цією райрадою 20 січня рішення про ліквідацію Чаплинського РЦПМСД.

Це трагедія. Адже РЦПМСД є основним закладом по боротьбі з ковід-19 на території колишнього Чаплинського району. Тож “умним” головою [Каховської] райради і тими, хто приймав це “класне” рішення вже займається СБУ, – заявив Віктор Короленко під час наради з керівниками медичних закладів у Бериславі 27 січня.

За його словами, рішення Каховської райради викликало величезний резонанс і ним уже зацікавились столичні телеканали.

Віктор Короленко на нараді в Бериславі 27 січня

Райрада повинна відмінити своє рішення. Якщо вона цього не зробить, я подам на неї до суду. Доведеться відміняти рішення через суд. На жаль, райрада не захотіла проаналізувати, чому виникла така ситуація з Чаплинським РЦПМСД і не спробувала знайти шляхи її вирішення. 26 січня ми обговорювали це з представниками їхніх громад. Коли я їм усе пояснив, вони запитали: “А що, невже так можна робити?” Я їм: “Так!” Бо перш ніж ліквідовувати, потрібно було приїхати до мене і я б їм усе намалював, що необхідно робити, – прокоментував нам Віктор Короленко.

На його думку, Чаплинський РЦПМСД потребує в першу чергу скорочення роздутого штату адміністративного апарату.

Зараз там залишилось 2 лікарі, над якими стоїть 17 одиниць адмінперсоналу: директор, 3 заступники, 1 економіст… І це без технічних працівників. Центр ліквідовувати не можна, бо він має ліцензію і повинен обслуговувати жителів місцевих громад. Також його потрібно доукомплектовувати лікарями. Двох я можу їм надати, вони будуть працювати там вахтовим методом. Ще один інтерн до них має прийти в серпні. А ще одного нехай шукають вони самі, – додав Віктор Короленко.

У свою чергу голова Каховської райради Валерій Брусенський заявив, що у них не було іншого виходу, крім як приймати рішення про ліквідацію чаплинського медичного закладу.

Пов’язано це з тим, що жодна з місцевих громад, які зараз обслуговуються цим центром, не виявили бажання приймати на нього засновницькі права. Оскільки утримання медзакладів зараз є обов’язком громад, а не районних рад, нам не залишалось нічого іншого як ліквідувати Чаплинський РЦПМСД. І ми готові скасувати своє рішення, якщо якась із громад передумає. Але поки забирати цей центр до себе ніхто не хоче, – прокоментував Валерій Брусенський.

За його словами, ситуація з медичним закладом виникла через бездіяльність директора департаменту охорони здоров’я ОДА Віктора Короленка.

Бо саме він півтора роки на цей центр не звертав уваги. Не виключено, що нам доведеться звернутися до прокуратури з відповідною заявою. Адже це зона відповідальності саме очолюваного Короленком департаменту, – додав Валерій Брусенський.

Нагадаємо, що ліквідація РЦПМСД зачепить жителів Хрестівської, Чаплинської та Присиваської громад. Після цього вони зможуть обслуговуватися у кількох приватних сімейних лікарів-ФОПів у Чаплинці та приватному медцентрі у Новій Каховці.

1 коментар

  1. Давно было понятно что нашим ченовникам плевать на людей, думают только о том как побольше своровать , да когда вы уже нажрётесь и начнёте думать про людей. Додумались закрыть больницу а как же пожелые люди, люди с инвалидностью , беременные и это только начало . Вы сволочи по другому вас нельзя назвать задумайтесь на секунду что вы творите.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я