Співробітників ліцею вже почали скорочувати.

Вже в цьому році буде припинений набір учнів до Каховського професійного ліцею сфери послуг. Це пов’язано з рішенням реорганізувати заклад шляхом його приєднання до Новокаховського вищого професійного училища.

Про це повідомила в. о. начальника управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації Тетяна Юшко.

В цьому році подібна реорганізація планується лише в Каховці. Інші заклади профтехосвіти області продовжать працювати, – сказала вона.

За словами директорки Каховського професійного ліцею сфери послуг Алли Бурнашової, зараз у закладі навчається 79 дітей — загалом 3 групи.

Одна з цих груп випускається в лютому, дві інших — у червні. Більше у нас нема перехідного контингенту учнів — вперше за всі роки існування закладу. Наміри ж приєднати нас до Новокаховського вищого професійного училища велися вже не один рік. Знаю, що в цьому закладі, на відміну від нашого, є гарна база. Адже каховський ліцей розташований в будівлі гуртожитку: навчального корпусу для нас так і не побудували. Тому у нас нема їдальні та спортивної зали. Ліцей розрахований максимум на 200 учнів, але й цієї кількості нам усі останні роки не вдається набрати, – розповіла вона.

Через зменшення кількості груп у ліцеї вже почали скорочувати працівників. І цей процес триватиме надалі.

З 35 співробітників зараз у нас залишилось 26. У лютому, після випуску групи звільнимо ще викладачів і майстрів, – пояснила Алла Бурнашова.

Каховський професійний ліцей сфери послуг був заснований у 1969 році як філіал Херсонського учбово-виробничого комбінату обласного управління побутового обслуговування. У 1986 році він отримав статус самостійного професійно-технічного закладу. В ньому можна отримати професії кравця, перукаря, манікюрника.

Нагадаємо, що рік тому в Каховці ліквідували Державну Каховську технічну школу, яка займалась навчанням і підвищенням кваліфікації спеціалістів меліоративної галузі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я